Британське музичне шоу «Selector Radio» — мовою оригіналу на Тиса FM

Британське музичне шоу «Selector Radio» — мовою оригіналу на Тиса FM

23 гру. 2019

Суспільне радіо Тиса FM отримало права на трансляцію британського музичного шоу «Selector Radio» мовою оригіналу.

«Selector Radio» — це якісна різножанрова музика виконавців із Великобританії, інтерв’ю з ними та музичні сесії в прямому ефірі. Програма, яку виготовляє Британська Рада, виходить із 2001 року та сьогодні об’єднує слухачів у понад тридцяти країнах світу. 

На Тиса FM щотижневе двогодинне шоу «Selector Radio», яке веде Jamz Supernova, виходитиме щонеділі о 16:00 і в повторі — щовівторка о 22:00.

«Ми хочемо, щоб слухачі Тиса FM завжди були обізнані з трендами сучасної світової музичної культури, — каже продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина. — Раніше ми транслювали «Selector Radio» в україномовній версії від Радіо Аристократи. Згодом ми подумали, чому б не транслювати шоу мовою оригіналу. Зв’язалися з людиною з Британської Ради в Українї, яка відповідальна за «Selector Radio», уклали угоду й відтепер — програма в ефірі Тиса FM!»

Як зазначив Євген Тичина, радіостанція Тиса FM із 2015 року також транслює радіошоу відомого музичного гуру та ведучого BBC Radio 6 Music Жиля Петерсона «Gilles Peterson Worldwide», у якому автор збирає актуальну музику з усього світу. Слухайте шоу на Тиса FM щосуботи о 16:00, у повторі — щонеділі о 21:00. 

«Усе розпочалося 2015 року, коли кількох працівників Тиса FM акредитували на музичний фестиваль Pohoda в Словаччині, де саме виступав відомий радіодіджей, музичний гуру та автор радіошоу на BBC Radio 6 Жиль Петерсон, — розповідає Євген Тичина. — Нашому музичному редактору Олегові Стащишину та доброму другові радіостанції Тудору Кілару вдалося домовитися з Жилем про інтерв’ю, під час якого Тудор фактично і розпочав перемовини про трансляцію цього шоу на Тиса FM. За кілька тижнів листування та оформлення документації ми отримали чудовий результат — можливість абсолютно безкоштовно транслювати «Gilles Peterson Worldwide»! Це був величезний успіх, і ми дуже радіємо, що транслюємо цю програму в ефірі радіостанції».

Нагадаємо, радіо Тиса FM мовить цілодобово на частоті 103,0 FM, а також на супутнику Amos та онлайн. 

Британська Рада міжнародна організація Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії, мета якої розширення культурних відносин та поширення освітніх можливостей. 

Україна одна з небагатьох країн світу, де з 2010 року Британська Рада випускала локальну версію шоу «Selector Radio», яку адаптувало Радіо Аристократи.

З листопада 2019 року українські слухачі можуть слухати нову українську адаптацію на другому каналі суспільного радіо UA: Радіо Промінь щонеділі о 18:00, повтор програми — щовівторка о 22:00 та щочетверга опівночі.