5,5 мільйонів глядачів переглянули марафон Суспільного «На карантині»

5,5 мільйонів глядачів переглянули марафон Суспільного «На карантині»

31 бер. 2020

Суспільний мовник, зокрема й команда Закарпатської філії, працює над щоденним міжплатформовим марафоном «На карантині», який стартував 19 березня. Прямий ефір за 5 днів трансляції переглянуло 5,5 млн телеглядачів, у середньому щодня марафон дивиться 1,7 млн глядачів за аудиторією Universe.*

Команда Суспільного Закарпаття оперативно інформує про ситуацію у регіоні під час прямих включень в загальнонаціональний прямий ефір. Кореспонденти UA: ЗАКАРПАТТЯ розповідали глядачам про карантин, роботу медиків, закриття кордону та блок-пости на гірських перевалах. 

Головні теми марафону «На карантині» — оперативна й точна інформація про ситуацію в країні та світі, заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу, у фокусі проєкту — життя простих людей, які опинилися в незвичайних умовах запровадження карантину.

«Наше завдання — показати, як змінюється життя людей під час таких викликів. Хтось залишається вдома, хтось — навпаки змушений працювати в посиленому режимі. Чи готова до цього держава, чи готові ми самі і як можемо бути корисними одне одному? — каже керівниця проєкту Ангеліна Карякіна. — Суспільне має унікальне регіональне мовлення, цифрові платформи й новий сайт — марафон має поєднати в собі зусилля всіх підрозділів і стати максимально корисним ЗМІ для українців, хоч де б вони переживали карантин. Тож цей марафон — унікальний проєкт і для самого Суспільного».

Щотижня ведучі марафону «На карантині» у київській студії — Дарія Гірна, Роман Сухан, Інна Москвіна та Ольга Сніцарчук — змінюють одне одного.  Вони спілкуються з медиками, представниками влади та галузевими експертами.

Крім цього, у марафоні взяли участь українські туристи, діаспоряни та жителі Італії, США, Південної Кореї, Китаю, Ізраїлю, Польщі й Німеччини. Гості долучаються до ефіру дистанційно, а не відвідують студію задля дотримання заходів безпеки.

Дивіться цей прямоефірний проєкт на UA: ПЕРШИЙ, каналах регіональних філій, зокрема і UA: ЗАКАРПАТТЯ, та на цифрових платформах мовника. Окремі матеріали слухайте і в ефірі першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо.

UA: ПЕРШИЙ транслює марафон у будні з 12:30 до 16:15, із двома випусками «Новин» о 13:00 та 15:00. В ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ прямий ефір з 13:40 до 16:15. 

«На карантині» також показують наживо на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, на фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ, Суспільне Новини та регіональних філій. Проєкт доступний для перегляду жестовою мовою.

Корисні матеріали, цікаві історії та новини марафону шукайте в соцмережах за хештегом #накарантині.

Також команда Суспільної студії почала роботу над проєктом до офіційного релончу телеканалу UA: ПЕРШИЙ, адже мовник усвідомлює відповідальність у часи, коли суспільство потребує оперативної та об’єктивної інформації про ситуацію в країні та світі. 

Нагадаємо, Суспільна студія — це масштабний проєкт, який дасть змогу телеканалу UA: ПЕРШИЙ щодня працювати в прямому ефірі не лише для новин та спецтрансляцій, а й в інший час. 

Крім цього,  команда Суспільного мовника Закарпаття працює зі змінами, зважаючи на загальнонаціональний карантин у зв’язку із поширенням вірусу COVID-19. 

*Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18+ (50+), 18+ (50-), 18–54 (50+) за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.