ОБСЄ закликала уряд не скорочувати фінансування Суспільного

ОБСЄ закликала уряд не скорочувати фінансування Суспільного

1 кві. 2020

ОБСЄ звернулася до Уряду України із закликом не скорочувати бюджет Суспільного мовника.

У заяві йдеться про небезпеку перерозподілу значної частини бюджету Суспільного мовника на протидію COVID-19 в Україні. В останньому варіанті законопроєкту запропоновано зменшити державну підтримку UA: Суспільне мовлення на 178 млн грн. Скорочення також вплине на сфери кінематографії, книговидання та інші культурні напрями.

«Закликаю українську владу терміново вивчити й знайти ефективні рішення для збереження бюджету Національної суспільної телерадіокомпанії України та місії суспільного мовника. В умовах сьогоднішньої кризи в галузі охорони здоров’я громадська мовна компанія відіграє незамінну роль у наданні достовірної інформації населенню, повідомленні про пандемію і боротьбі з неправдивою інформацією», — ідеться у зверненні представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра.

Він додав, що нині не час ризикувати економічною стійкістю суспільних мовників.

Представник ОБСЄ згадав свої попередні заяви, висловлюючи стурбованість фінансовою стійкістю, незалежністю й життєздатністю Суспільного мовника, які можна знайти за цим посилання, а також тут.

На підтримку повноцінного фінансування Суспільного мовника також виступили ЄСМРада ЄвропиПредставництво ЄС в Україні, Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції і Японії та організації нацспільнот.