Концерти «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ-2020» відбудуться у студії UA: ЗАКАРПАТТЯ

Концерти «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ-2020» відбудуться у студії UA: ЗАКАРПАТТЯ

15 жов. 2020

15-16 жовтня в Ужгороді відбуватиметься Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2020»*. Закарпатська філія Суспільного — генеральний інфопартнер події.

Фестиваль «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ» відбувається двадцять третій рік поспіль. Його засновник та організатор — товариство музичної культури ромів Закарпаття «Лаутарі». 

За час існування фестивалю своє мистецтво в Ужгороді демонстрували відомі зарубіжні та національні музиканти: саксофоністи Пітер Кардареллі, Монті Вотерс та Ерік Марієнтал, трубач Майкл «Патчес» Стюарт, гітарист Марк Вітфілд (США), саксофоніст Едвард Намисловський (Польща), ударник Додо Шошока (Словаччина), гітаристи Тибі Ботош та Олі Керекеш (Угорщина), Євген Дергунов, Валерій Колесников, В’ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших. Незмінний член оргкомітету та ведучий усіх фестивалів «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ» — музичний критик Петро Полтарєв (Київ).

З огляду на пандемію COVID-19 події фестивалю відбудуться у форматі онлайн-трансляцій виступів ведучих і виконавців без глядачів у залі. Подивитися прямі трансляції фестивальних заходів «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ» можна буде на YouTube-каналі.

Відкриється фестиваль сьогодні, 15 жовтня, конференцією на тему «Ромський джаз в Україні та Європі: сучасний стан та перспективи розвитку». Початок — о 16.00.

Концертна частина розпочнеться завтра, 16 жовтня, о 20.00. Усі заходи транслюватимуться зі студії UA: ЗАКАРПАТТЯ. Суспільне вестиме запис концерту для майбутніх трансляцій на телеканалі. Стежте за анонсами на сайті мовника. 

У п’ятничній програмі фестивалю — виступи виконавців з України: 

  • естрадного оркестру Ужгородського фахового музичного коледжа імені Дезідерія Задора під керівництвом Ференца Томіча; 
  • джазового ансамблю Київського національного університету культури і мистецтва;
  • джаз-квінтету під керівництвом Любомира Радомського;
  • дуету Тетяни Шабанової;
  • тріо Володимира Соляника;
  • «Пап-джаз-квартету» під керівництвом Віллі Папа.

Нагадаємо, команда Закарпатської філії Суспільного виготовляє проєкти 6-ма мовами національних меншин краю, зокрема ромською — «Романо джівіпен», яка в ефірі телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ щопонеділка о 21:20. 

Історії про нацспільноти Закарпаття дивіться також у проєкті «Відтінки України», який виходить щосуботи о 19:15 в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного.

*Фестиваль «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ–2020» проводитиметься за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації, Міжнародного фонду «Відродження», Ужгородського фахового музичного коледжу ім. Дезідерія Задора та спонсорів.