«Культ особистості» — новий проєкт на UA: ЗАКАРПАТТЯ

«Культ особистості» — новий проєкт на UA: ЗАКАРПАТТЯ

30 жов. 2020

У суботу, 31 жовтня, о 19:00 на UA: ЗАКАРПАТТЯ стартує проєкт «Культ особистості». О 19:40 його покажуть глядачам усіх регіональних телеканалів Суспільного. Це історії про творчих людей, які долають життєві труднощі заради улюбленої справи.

«Герої проєкту — сильні особистості. Ми розповідаємо не лише про їхній успіх, а й про шлях і про труднощі, які не зупиняють цих неймовірних людей. Намагаємося показати їхні непрості, навіть переломні миті життя, щоб глядач зміг у чомусь упізнати себе, набратися впевненості та докласти зусиль задля власної мети», — коментує керівник проєкту Вадим Сурмай.

Наразі вже створили 5 історій про митців, які живуть на Закарпатті. Загалом над проєктом працюють четверо людей. Як розповідає Вадим Сурмай, знайти героя для «Культу особистості» — справа кропітка, адже, крім цікавої персональної історії, треба вміти небуденно переповісти її телеглядачам. Зніманню передує низка передінтерв’ю, за результатами яких команда вирішує, чи працювати далі.

Читайте також: «Я вдома» — велоподорож Дніпропетровщиною на Суспільному

«Це точка відліку, від якої залежить, буде знята історія чи ні. Далі пишемо сценарій, local check та обираємо людей із близького оточення, які дали б вдалий коментар для кращого розкриття особистості героя», — каже керівник проєкту.

Під час зйомок команда «проживає» з героєм кілька днів, аби зрозуміти й зафіксувати на відео його спосіб життя.

«Від трьох-чотирьох днів до тижня знімання й життя з героєм. За цей час дізнаєшся, якою є людина насправді — у кадрі та поза ним, — розповідає керівник проєкту Вадим Сурмай. — Однією з історій, яка найбільше вразила особисто мене, є відео про Тетяну Літус. Це не просто розповідь про злети й падіння, перемоги та поразки. Це історія боротьби між життям і смертю».

Читайте також: Як зняти власне кіно — UA: ЗАКАРПАТТЯ покаже новий проєкт «Кіношкола вдома»

«Ці історії — як мініфільми. Немає випадкових кадрів чи реплік, велику увагу приділяли деталям, що краще допомагають зрозуміти характер героїв. Та й самі деталі промовляють більше ніж слова, — каже продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина. — Девіз цього проєкту — «Ніколи не здавайся!» Саме так: герої «Культу особистості» доводять, що попри труднощі варто йти до мети. Ми з командою захоплюємося ними й хочемо, аби порцію доброї мотивації та натхнення отримали телеглядачі всієї України».

Нагадаємо, 26 жовтня стартував новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним».