Глядачів UA: ЗАКАРПАТТЯ вітають зі святами мовами нацспільнот

Глядачів UA: ЗАКАРПАТТЯ вітають зі святами мовами нацспільнот

31 гру. 2020

Міжпрограмні ролики, де представники національних спільнот вітають із Різдвом та Новим роком, транслюватимуть у телеефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ упродовж всіх свят. 

Загалом, команда Закарпатської філії Суспільного підготувала 6 роликів. Кожен з них — це розповідь через коляду про сімейні різдвяно-новорічні традиції різних народів. Наприклад, словаки співаючи випікають та розписують медові пряники, а румуни прикрашають ялинку, одягнені в національні костюми. У кінці кожного відео — привітання з Різдвом та Новим роком для телеглядачів.

Читайте також: Суспільне розповідає про внесок національних спільнот і корінних народів

«Герої наших відео — преставники словацької, німецької, угорської та румунської національних спільнот, що живуть на Закарпатті. Ці відео — про різдвяне тепло і традиції, а також — про єднання та новорічний настрій. Колядки різними мовами звучатимуть на телеканалі UA: ЗАКАРПАТТЯ Суспільного до 10 січня включно, тому ще встигаєте насолодитися ними в ефірі», — розповів продюсер Суспільного Закарпаття Євген Тичина. 

Читайте також: «Люди Є» — історії українських євреїв в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ

Онлайн телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ можна дивитися за посиланням. 

Нагадаємо, на команда Суспільного Закарпаття виготовляє проєкти мовами 6-ти національних спільнот краю. У записі переглянути їх можна на ютуб-каналі. Оперативні новини про регіон на сайті suspilne.media.