Перша секретарка Посольства Франції в Україні Лое Лагранж побачила, як працюють журналісти Суспільного Закарпаття

Перша секретарка Посольства Франції в Україні Лое Лагранж побачила, як працюють журналісти Суспільного Закарпаття

5 лют. 2021

Закарпатську філію Суспільного відвідала перша секретарка Посольства Франції в Україні Лое Лагранж. Вона зустрілася з командами журналістів Суспільного Закарпаття.

Читайте також: Як нацспільнотам співпрацювати із Суспільним мовником

«Для мене робота засобів масової інформації важлива для розуміння внутрішньої політики України. Вирішила відвідати Суспільне телебачення на Закарпатті, бо цікаво, як ви працюєте. До цього візиту не знала, що виготовляєте ще й проєкти для національних спільнот. Загалом, мені сподобалося як працюють ваші журналісти і як ви ретельно перевіряєте інформацію, перш ніж її опублікувати», — прокоментувала Лое Лагранж, перша секретарка Посольства Франції в Україні.

Лое Лагранж познайомилася з командою радійників, новинарів Суспільного та діджитал-відділу. Також перша секретарка Посольства Франції в Україні зустрілася з кореспондентами редакції, що виготовляє контент мовами національних спільнот Закарпаття. 

Читайте також: Як нацспільнотам співпрацювати із Суспільним мовником

«Лое Лагранж ознайомилася з роботою нашої філії зсередини: побачила роботу колег наживо на радіостанції та в ньюзрумі, знімальні майданчики у студії, музей, а також зустрілася із працівниками, які виготовляють контент для національних меншин. Незважаючи на обмежений час зустрічі, нам вдалося відповісти на всі запитання, які цікавили гостю: про стандарти роботи наших журналістів, фінансування та виготовлення контенту, популярність серед краян та міжнародну співпрацю, — розповів менеджер Суспільного Закарпаття Мирослав Поляковський. — Я радий, що маємо можливість розповідати про Суспільне на міжнародному рівні. Наша команда відкрита для таких зустрічей та візитів».

Загалом, Суспільне Закарпаття виготовляє проєкти 6-ма мовами національних меншин. 

«Нам приємно, коли Суспільне Закарпаття відвідують іноземні гості. Ми пишаємося тим, що можемо називати себе єдиним незалежним медіа в регіоні, яке виготовляє проєкти мовами національних спільнот Закарпаття. Це потрібний та важливий для нас напрямок, який ми будемо продовжувати розвивати. Крім цього, невдовзі стартує виробництво проєктів, які були обрані на конкурсі “Створюй із Суспільним”. І паралельно з цим наші штатні журналісти продовжують працювати, дотримуючись стандартів, та вдосконалюватися професійно», — каже продюсер Суспільного Закарпаття Євген Тичина.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, UA: Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.