До Міжнародного дня ромів UA: ЗАКАРПАТТЯ покаже тематичні проєкти

До Міжнародного дня ромів UA: ЗАКАРПАТТЯ покаже тематичні проєкти

7 кві. 2021

8 квітня — Міжнародний день ромів. З цієї нагоди команда Суспільного Закарпаття запланувала тематичну розмову у випуску «Сьогодні. Головне», а також показ телеверсії концерту «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2020».

Читайте також: Документальний фільм про ромську молодь «Невидима правда» — 15 квітня на Суспільному

«На Закарпатті проживає велика ромська громада. Віднедавна Суспільне відновило регулярний вихід телепроєкту “Романо джівіпен” мовою цієї нацменшини. Проте в Міжнародний день ромів ми хочемо вчергове розповісти телеглядачам про цю спільноту — її людей та їхні щоденні проблеми та виклики. Вірю, що лише через поширення правдивої інформації про ромів, зможемо здолати стереотипи, які склалися про них в суспільстві», — розповів продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина.

На прямому зв’язку зі студією телепроєкту «Сьогодні. Головне» у четвер, 8 квітня, о 19:00 буде ромська активістка Каміла Горват. Вона розповість, як Міжнародний день ромів святкують на Закарпатті та що він означає для цієї нацспільноти.

Ведуча проєкту — Яна Тегза. До розмови можуть долучитися і телеглядачі UA: ЗАКАРПАТТЯ, зателефонувавши у студію: (0312) 61-61-91 або (095) 359-77-79.

Читайте також: Оновлений проєкт ромською «Романо джівіпен»

Після підсумкового випуску теленовин на UA: ЗАКАРПАТТЯ дивіться телеверсію концерту Міжнародного ромського фестивалю джазового мистецтва «ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2020». Початок І частини — о 21:00, ІІ — о 23:00. До телеверсії концерту увійшли виступи таких виконавців: 

  • Пап-джаз-квартет;
  • Джазовий ансамбль київського національного університету культури і мистецтв;
  • Джаз-квінтет під керівництвом Любомира Радомського;
  • Дует Тетяни Шабанової;
  • Естрадний оркестр Ужгородського фахового музичного коледжах ім. Дезидерія Задора під керівництвом Ференца Томіча;
  • Тріо Володимира Соляника.

Онлайн телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ можна дивитися за посиланням. 

Нагадаємо, команда Закарпатської філії Суспільного виготовляє проєкти 6 мовами національних меншин. «Романо джівіпен» — проєкт ромською, який виходить щодругий понеділок (раз у 2 тижні) о 20:00. 

UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, UA: Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

Також на Суспільному працює Координаційний центр мовлення національних меншин, який забезпечує інформаційні права нацспільнот та корінних народів України.