Урок безпеки на дорогах в рамках Європейського тижня мобільності провели в Ужгороді

17:35, 20 вер. 2019
 
Урок безпеки на дорогах в рамках Європейського тижня мобільності  провели в Ужгороді

«Урок безпеки на дорогах для маленьких велосипедистів та пішоходів» — захід із такою назвою провели сьогодні в Ужгороді на набережній Незалежності. Організували його до Європейського тижня мобільності - розповів співорганізатор акції, проект-менеджер громадської організації «Ініціатива розвитку краю» Павло Поліха.

СОФІЯ БОКОЧ, учасниця акції

- Треба брати когось із дорослих за руку, наприклад, маму. подивитися направао, наліво, якщо нема велосипедистів, тоді можна переходити дорогу.

Третьокласниця Софія Бокоч розповідає, чому навчилася на заході. Ян Опанасюк навчається в 5 класі. В школу приїжджає на велосипеді. 

ЯН ОПАНАСЮК, учасник акції

- Мені було цікаво, боце плюс, бо велосипед не знищує екологію, а на машині йдуть забруднення, тому я вирішив їздити на велосипеді.

Організували захід під час Європейського тижня мобільності, цьогорічне гасло якого — «Ходімо ходити!».

ПАВЛО ПОЛІХА, проєкт-менеджер громадської організації «ініціатива розвитку краю»

- Цей захід спрямований на безпеку пішохода, а особливо дітей шкільного віку. розповідаємо лекції разом із поліцією, забезпечуємо флітерами, брошурами навчальні заходи.

ОЛЬГА МАРТИН, інспекторка патрульної поліції закарпаття

- Оскільки у нас відкрили веложоріжку на набережній,  ми вирішили долучитись до акції і на набережній провести захід, де би розповіли про пдр для велосипедистів. ми зібрали зі шкіл дітей. з дітьми початкових класів ми говорили про правила переходу через пішохідний перехід, а із учнями старших класів – про правила їзди на велосипедах.