Навчальні збори бійців територіальної оборони розпочалися на Закарпатті

19:58, 20 вер. 2019
 
Навчальні збори бійців територіальної оборони розпочалися на Закарпатті

Навчальні збори бійців територіальної оборони розпочалися на Закарпатті. На військових полігонах у 5 районах області навчатимуться близько 2000 резервістів та військовозобов’язаних. Про це повідомив командир 101-ї окремої бригади територіальної оборони, полковник Віктор Нагайко.

Поблизу села Оріховиця на Ужгородщині на зборах перебувають бійці, які вперше складають присягу, а також учасники бойових дій.

Військовий полігон поблизу села Оріховиця Ужгородського району. Працівник «Закарпаттяобленерго» Іван Керецман прийшов до військкомату, щоб записатися для участі в зборах.

ІВАН КЕРЕЦМАН, учасник зборів бійців тероборони:

- Чому планую навчитися? Мабуть, дисципліні, поводженню зі зброєю та захищати честь та гідність України.

Разом з тими, хто вперше складає присягу військовослужбовця, на зборах територіальної оборони - учасники бойових дій. Михайло Шатура служив у 16-й окремій авіаційній бригаді.

МИХАЙЛО ШАТУРА, учасник зборів бійців тероборони:

- Мета перебування тут – допомогти хлопцям, які зараз приймають присягу, навчити їх тому, що здобули ми. і так само, трішки самим підучитися, побачити своїх бойових товаришів і, як кажуть, відчути трохи пороху цього. якого, як би не було, не вистачає.

За словами, командира 101-ї окремої бригади територіальної оборони Віктора Нагайка, на зборах будуть проводити заняття з вогневої і тактичної підготовки, військової топографії та медицини.

ВІКТОР НАГАЙКО, командир 101-ї окремої бригади тероборони:

- Сьогодні закінчився перший етап формування підрозділів. було здійснення вручення зброї, закріплення цієї зброї і зараз проходить прийняття військової присяги військовозобов’язаними, які її раніше не складали

Навчальні збори бійців територіальної оборони триватимуть до 28 вересня в Ужгородському, Мукачівському, Іршавському, Виноградівському та Хустському районах