Марш-ходотон пройшов вулицями Ужгорода

13:44, 3 жов. 2019
 
Марш-ходотон пройшов вулицями Ужгорода

Марш-ходотон до Дня заснування медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» відбувся сьогодні в Ужгороді. Захід влаштували о пів десятої ранку до 20-річчя існування закладу, сказав директор установи Олег Кириленко.

На марш вихованців центру «Дорога життя» прийшла Лариса Кремльова.  У ньому три роки навчається її дочка – Дарина.

ЛАРИСА КРЕМЛЬОВА, учасниця маршу-ходотону

- У нас спілкування між батьками і дітьми дуже тісно покладено. Ми дружимо, разом на заходи ходимо. Вона, як сказати, сумує, коли час проводить вдома сама без садка, без Центру. Слава Богу, що він є. Це дійсно така емоція. Говорити можна дуже багато, багато слів можна говорити на цю тему, але Слава Богу, що є, що ми нарешті знаходимо там себе й реалізуємо якось свої мрії.

Андріана Бойко разом із дочкою Крістіною також взяли участь у марші-ходотоні.

АНДРІАНА БОЙКО, учасниця маршу-ходотону

- Уже три роки навідуємо цей Центр. Нам подобається дуже. Багато чого нового. Вона багато чого навчилася, вона відкрилася, дуже, можна так сказати. Нам дуже подобається, вона йде з великим задоволенням, у нас нема такого, що їй не подобається.

Такий захід проводять двічі у рік – до дня народження Центру та святкування Міжнародного дня захисту дітей

ОЛЕГ КИРИЛЕНКО, директор центру «Дорога життя»

- Ціль, як завжди, - це привернути увагу  проблеми суспільства до людей з особливими потребами, до людей з інвалідністю. На сьогоднішній день в постійному контингенті у нас 81 клієнт, серед них 57 дітей, яких щоденно ми довозимо в Центр і відвозимо, на обліку, безумовно, їх набагато більше.

За словами директора центру, до маршу долучилися 250 людей. Це вихованці центру, їхні батьки та викладачі. Разом із оркестром вони пройшли набережною Незалежності.