Ігор Бондаренко розповів про формулу Штайнмайєра

16:00, 8 жов. 2019
 
Ігор Бондаренко розповів про формулу Штайнмайєра

Невиконання "формули Штайнмайєра" є єдиною перепоною для зустрічі в Нормандському форматі – майданчику, де обговорюються питання завершення війни та повернення територій Донбасу. Про це сказав голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко сьогодні на брифінгу. Його провели через звернення учасників протесту — представників партій «Свобода» та «Національний корпус» — проти формули Штайнмайєра.

ІГОР БОНДАРЕНКО, голова Закарпатської ОДА

- Не варто лякатися формули Штайнмайєра. бо вона не передбачає. що Україна визнає анексію Криму і відмовляється від Донбасу. вона не передбачає, що вибори на Донбасі – вже завтра. вибори мають відбутися не під дулами кулеметів, а за українським законодавством, з доступом кандидатів від українських політичних сил, українських засобів масової інформації та міжнародних спостерігачів.

АНДРІЙ СУСОЛ, речник ВО «Свобода» на Закарпатті

- Ми чітко просили відповіді про маркації цих «червоних ліній», які президент, які президент не хотів переступати, проте від Бондаренка ми почули, що ці лінії тільки не будуть переступатися. українська нація заслуговує на перемогу, але ці дії вперто ведуть до того, що мивтрачаємо свою територію, ми даємо можливість сепаратистам свої органи влади, відповідно впливати і наполітику і українську загалом.

За словами Андрія Сусола, всеукраїнська акція «Ні капітуляції» продовжуватиметься.