Перший музей виноградарства і виноробства відкрився в Берегові

20:03, 12 жов. 2019
 
Перший музей виноградарства і виноробства відкрився в Берегові

Перший інтерактивний музей виноградарства і виноробства відкрився сьогодні в Берегові. На відкритті відвідувачі могли ознайомитися з процесом збору і пресування винограду.

Музей виноградарства і виноробства поєднує старовинні експонати й сучасні інтерактивні елементи. На планшеті можна прочитати про обрізку винограду.

Якщо підняти  слухавку цього телефону можна почути, розповідь про вирощування винограду. Відвідувач музею Олександр ГОловкін каже, дізнався, як обприскують виноград.

ОЛЕКСАНДР ГОЛОВКІН, відвідувач музею (м.Івано-Франківськ)

- Я ніколи не знав, що їх треба оприскувати, я думав що те се так має бути без обприскування.

Подружжя Сачко Тарас та Оксана з дітьми  на відкриття інтерактивного музею виноробства і виноградарства приїхали з Волині.

ОКСАНА САЧКО, відвідувачка (м.Луцьк)

- Їхали сьогодні цілу дорогу, хотіли нарешті подивитися, де роблять, що роблять, чекали відкриття музею, нам подобається, багато фактів розказали, що ми і не знали про виноград. Екскурсовод, взагалі цікаво подивитися, де це виробляють, що п’ємо, просто так механічно п’єш, а дізнатися, звідки воно походить - це зовсім інша справа і по-іншому тоді відносишся до вина. Це не нудний музей, а коли можна щось пощупати, послухати, це оживляє музей, і дітям, звичайно, цікавіше, не самому можна ходити, не тільки дорослими, бо ми дітей лишити не можемо, а ходимо з ними.

Це перший музей виноробства і виноградарства на Закарпатті, каже керівник проєкту музею Ігор Радомисельський.

ІГОР РАДОМИСЕЛЬСЬКИЙ, керівник проєкту музею

- Ми хотіли створити сучасний музей, в нас багато музеїв, які залишилися, особливо державні музеї, вони застарілі морально. Ми живемо у світі дуже швидкого плину інформації, ми ж хочемо,  щоб музей працював як освітній проєкт, щоби люди, які потрапили сюди, подивилися на якусь цікаву штучку, щоб вони осмислили, зрозуміли, навіщо вона потрібна. Аабо як її використовували, наскільки це важливо. тому ми спробували використовувати ті доступні інструменти для нас, це і аудіо-експонати, коли можна прослухати екскурсію, а не прочитати.

Музей виноградарства і виноробства у Берегові працюватиме щодня з 9 до 20-ї години.