Другий півмарафон відбувся у Мукачеві

19:02, 13 жов. 2019
 
Другий півмарафон відбувся у Мукачеві

Другий півмарафон відбувся у Мукачеві. Участь у ньому взяли близько півтисячі учасників. Про це сказав співорганізатор заходу Геннадій Будкевич. За його словами, змагалися вони на дистанціях: 100 метрів, 10 кілометрів та 21 кілометр.

Стартував мукачівський півмарафон у Парку Перемоги. Почалися змагання з дитячих забігів на дистанції 100 та 500 метрів. Участь у них брали діти віком від 4 до 12 років. Переможцем забігу на дистанцію 100 метрів став шестирічний Леонард Ганькович. Участь у змагання хлопчик брав вперше.

ЛЕОНАРД ГАНЬКОВИЧ, переможець

- Я самий перший був, медаль дістав.

Учасник змагань Іван Макарук приїхав з Житомира. Розповідає: раніше брав участь у півмарафонах у Києві, Львові, та Вінниці. У Мукачеві долатиме дистанцію 10 км.

ІВАН МАКАРУК, учасник змагань

- Читав про цей забіг іменно в мукачево, хотів побачити це місто з жінкою, взяти участь у цьому забігу,  забігу здоров’я, здоровий спосіб життя в першу чергу.

Ужгородка Катерина Чикут участь у півмарафоні бере вдруге.

КАТЕРИНА ЧИКУТ, учасниця змагань

- Бігати почала відносно недавно, перший це був перечинський півмарафон, якось воно так потрошку-потрошку затягло, не має мови про якусь там перемогу, ще шо там, просто задоволення, просто доказати собі, що ти можеш пройти цю дистанцію, і просто загартовуєш організм і показуєш приклад своїм учням, так як я працюю учителем фізкультури.

Учасники півмарафону бігли центральними вулицями Мукачева, розповів співорганізатор заходу Геннадій Будкевич.

ГЕННАДІЙ БУДКЕВИЧ, співорганізатор

- Основна дистанція 21 км, 95 м, є ще не може і не готовий пробігти півмарафон. Тут участь приймають усі хто бажає., починаючи від 16 років.

Генннадій Будкевич каже, цьогоріч у півмарафоні змагалися учасники зі Словаччини, Франції та Італії.