Пам’ять захисників України вшанували на Пагорбі Слави

18:21, 14 жов. 2019
 
Пам’ять захисників України вшанували на Пагорбі Слави

Пам’ять захисників України вшанували сьогодні на Пагорбі Слави в Ужгороді. Учасники поклали квіти до могил полеглих на сході України бійців та встановили національні прапори. Про це повідомила волонтерка «Руху підтримки закарпатських військових» Людмила Мандзич.

Нагадуємо, 14 жовтня в Україні відзначають День захисника. Саме цю дату указом президента було обрано з 2014 року, адже цього дня також відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також річницю створення УПА.

Волонтерка «Руху підтримки закарпатських військових» Людмила Мандзич у цей день разом з іншими учасниками дякує захисникам України. Її син Андрій захищав сувернітет України на сході.

ЛЮДМИЛА МАНДЗИЧ, волонтерка «Руху підтримки закарпатських військових»

- Він із своїми друзями, для мене це ще свято і сьогоднішня  подія чому подякувати хлопцям. В 14-му році, 17 червня мій син з хлопцями попали в засідку і троє його друзів на жаль уже не з нами. І тому я, особливий для мене сьогодні це свято.

Прийшла до могили чоловіка Василя Інна Балог. Жінка-військовослужбовець разом із семирічним сином поклали квіти, аби вшанувати його пам`ять.

ІННА БАЛОГ, військовослужбовиця

- Відправився на схід 4 квітня 14-го року. Загинув в Луганський області під час мінометного обстрілу. 30 липня 2014-го року. Його тут могила. Капітан Балог Василь Васильович. Герой. Як і всі наші хлопці, які віддали життя за нас, за наших дітей, за майбутнє.

Володимир Янулик – учасник бойових дій на сході України.

ВОЛОДИМИР ЯНУЛИК, учасник бойових дій на сході України

- Послєдній раз уже як були 18-й – 19-й рік – Докучаєвськ, направлєнія. Де само більше потєрь понесли. У цих містах. Ну, місце тихе, але важко було. Приємно, як кажуть, душі дуже приємно, коли вітають, дякують тобі.

Учасники поклали квіти до могил полеглих на сході України бійців та встановили національні прапори.