Пожежа у підвалі Ужгородської міської лікарні

18:35, 14 жов. 2019
 
Пожежа у підвалі Ужгородської міської лікарні

Пожежа трапилась у підвалі Ужгородської міської лікарні. Горіло сміття на площі 8 квадратних метрів. Про це повідомила речниця ДСНС на Закарпаття Наталія Батир.

Пожежа сталася о 14-й годині у підвалі міської лікарні. Одна з ймовірних причин загорання – коротке замикання електромережі.

НАТАЛІЯ БАТИР, речниця ДСНС на Закарпатті

- Внаслідок чого й загорілося сміття та речі, які використовувались в лікарні та всередині підвального приміщення. з метою недопущення людей чадним газом працівниками лікарні, а також рятувальниками, було здійснено евакуацію 150-ти чоловік. це і персонал, а також пацієнти лікарні.

Травмованих та загиблих немає. Погасили пожежу менш, ніж за годину. За словами головного лікаря закладу Івана Кураха, евакуювали людей з підвалу, а також першого та другого поверхів.

ІВАН КУРАХ, головний лікар

- Це такі, які є ходячі на каталках, вивезені. Не лежачі, або хто находиться під інфузійною терапією, під капельницею, ті залишилися всі на місцях. Верхні етажі вони не пострадали: операційна, реанімація і у мене на восьмому етажі. Так шо вони спокійно могли прооперувати, воно працює і так дальше.

А от так виглядає зараз приймальне відділення на першому поверсі. Капітальний ремонт тут робили у лютому 2019-го. Іван Курах каже: звернулись до Ужгородської районної лікарні, аби у них прийняти частину пацієнтів.

ІВАН КУРАХ, головний лікар

- Тимчасово до завтрашнього дня взяти на себе ургенцію. Їм треба і знімочки робити. Ну, відділення зараз…Заливали перший етаж, бо не зрозуміло яка ситуація. Тому воно зараз не готово прийняти хворих.