Нового директора Ужгородського пологового будинку визначила конкурсна комісія

17:35, 15 жов. 2019
 
Нового директора Ужгородського пологового будинку визначила конкурсна комісія

Повторний конкурс на заміщення посади директора Ужгородського пологового будинку виграв Олег Онопко. Таке рішення сьогодні прийняла конкурсна комісія.

Нагадаємо, 24 червня цього року конкурс на посаду директора пологового будинку виграла Вікторія Пантьо. За словами заступника міського голови Олександра Білака, з нею договір не уклали через відсутність керівного стажу.

Понад три місяці Ужгородський пологовий  будинок працював без директора, каже виконувач обов’язків  Олег Онопко. Тому, за його словами,  він подав свою кандидатуру на цю посаду у повторному конкурсі.

 

ОЛЕГ ОНОПКО, виконувач обов’язків  директора Ужгородського пологового будинку

- Якщо будуть якісь бачення у влади якщо виникне ситуація, якщо вона переможе в суді, я з радістю пожму їй руку. Наш заклад не може функціонувати уже півроку в такому безладі.

Після оголошення повторного конкурсу - Олег Онопко  був єдиним претендентом, який подав свою кандидатуру на посаду директора пологового будинку. Про це розповів заступник міського голови Олександр Білак.

ОЛЕКСАНДР БІЛАК, заступник Ужгородського міського голови

- У попередньому конкурсі участь приймали 3-е претендентів, повторний конкурс було оголошено сесії ужгородської міської ради 5 вересня. Претенденти  могли подати свої конкурсні пропозиції до 10 жовтня 17.00, так як надійшла тільки одна конкурсна пропозиція, 11 жовтня було прийнято рішення про допуск до конкурсу кандидатури Онопка Олега Юрійовича.

Заступниця директора ужгородського пологового будинку Вікторія Пантьо звернулася до юристів. Каже, будуть в суді доводити протиправність відміни результатів першого та призначення повторного конкурсу.  

ВІКТОРІЯ ПАНТЬО, заступниця директора Ужгородського пологового будинку

- Справа в тому, що юристи зверталися, і просто як для людей, і як до членів суспільства, що напевно доречно би було почекати результати судових рішень, а потім проводити конкурс, тим більше що пару днів не мали б значення і не відіграли роль вирішальну, але все так спішили зробити до певних подій.

На повторний конкурс на заміщення посади директора Ужгородського пологового будинку прийшла представниця колективу, лікарка   Марина Ісопенко.

МАРИНА ІСОПЕНКО, лікарка Ужгородського пологового будинку

- Коли було рішення трудового колективу, про визначення кандидатом Пантьо Вікторії на конкурс, ми його підтримали і ми були за. І ось я сьогодні присутня тут на цьому конкурсі і я не знала, що він себе подав. то для чого цей конкурс проводити, якщо одна людина всього подає документи і чому на цьому конкурсі не можна задавати питання.

На повторному  конкурсі за Олега Онопка проголосували 6 членів комісії, які мають конфлікт інтересів, каже громадський правозахисник Віталій Грегор.

ВІТАЛІЙ ГРЕГОР, громадський правозахисник

- Кандидат пан Онопко, він перебуває у безпосередньому контрольний решетарю, це6 є ймовірний потенційний конфлікт інтересів, тому решетар мав внести замість себе заступника або іншу особу, який прямо не підпорядкований пану Онопку. Так само 2 члени комісії від пологового будинку це головний бухгалтер і юрист пологового, які не утрималися від голосування і перебувають у безпосередньому підпорядкуванні пана Онопка.

За словами Вікторії Пантьо, справу про  проведення повторного конкурсу 16 жовтня розглянуть у Закарпатському адміністративному окружному  суді.