26 проектів розвитку Баранинської ОТГ подали на конкурс «Активні громадяни»

19:30, 16 жов. 2019
 
26 проектів розвитку Баранинської ОТГ подали на конкурс «Активні громадяни»

26 проектів розвитку Баранинської обєднаної громади подали закарпатці на конкурс «Активні громадяни». Про це повідомив проектний менеджер громадської організації «Молодіжна платформа» Дем’ян Петрик. Конкурс проводять Баранинська ОТГ спільно з Британською радою, яка реалізовує проекти з розвитку громад у 40-ка країнах світу

Едуард Гапак подав на конкурс проект з облагородження озера між селами Баранинці, Довге Поле та Підгорб.  За його словами, це сприятиме розвитку туризму у Баранинській громаді.

ЕДУАРД ГАПАК, учасник конкурсу

 «Зробити маленьку паркову зону, щоб там могли бути якісь заходи, від ярмарки до якихось спортивних заходів, щоб могли день села. Попросту могли прийти, не їздили за кодон, а приїхали до нас і відпочили».

Ужгородець Володимир Химинець пропонує створити новий туристичний пішохідний маршрут до джерела води у селі Стрипа.

ВОЛОДИМИР ХИМИНЕЦЬ, учасник конкурсу

- Туристична стежка нескладного маршруту, щоб прогулятися протяжністю 800 м. в одну сторону, подивитися  краєвиди, набрати гарної водички, повернутися. Проект передбачає побудову двох містків через річку Циганка і через приток до неї.облаштування зони відпоинку – столиками, лавицями, інформаційними стендами – де буде на картографічному матеріалі відображено, що є в даному населеному пункті.

Пріоритетні напрямки проектів - туризм, молодь, культура, освіта,  спорт та громадський простір, каже проектний менеджер ГО «Молодіжна платформа» Дем’ян Петрик.

ДЕМ’ЯН  ПЕТРИК, проєктний менеджер ГО «Молодіжна платформа»

- Розуміємо, що громада знаходиться при місті обласного значення, при Ужгороді, тому тут туризм трошшки кульгає, тому дуже багато проектів саме на розвиток туризму. Є проекти більше інфраструктурного характеру, створення просторів, і є кілька видв проектів, спрямованих на дуже вузькі напрямки – там робота з дітьми з вадами.

Проекти-переможці фінансуватимуться Британською радою спільно із Баранинською громадою.

 СЕРГІЙ КОГУТИЧ, заступник голови Баранинської ОТГ

- Співфінансування там 50 на 50 – 50% з нашого бюджету і 50 % через Британську раду. З нашої сторони це буде 200 тисяч і 200 також із Британської ради.

 Проекти реалізують до кінця року. Усього мають обрати 10 переможців. Їх оголосять 18 жовтня. За словами Дем’яна Петрика, у кінці листопада подібний конкурс планують провести в Ужгороді.