Мукачівець, ветеран Держприкордонної служби представить Україну на "Іграх Нескорених"

17:56, 18 жов. 2019
 
Мукачівець, ветеран Держприкордонної служби представить Україну на
Мукачівець, ветеран Держприкордонної служби, Рустам Росул представить Україну в складі національної збірної в «Іграх Нескорених» у 2020-му році. Про це повідомила міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда.
 
Рустам — один із 20-ти військовослужбовців та ветеранів, котрі змагатимуться з 9 до 16 травня в Гаазі (Нідерланди). Україна долучиться до «Ігор нескорених» утретє. Торік наша збірна виборола 20 медалей.

Рустаму Росулу - 35. Після поранення у зоні АТО у 2014-му чоловік опинився в інвалідному візку. П’ять років ветеран проходив реабілітацію у США, Словаччині та Києві. Сьогодні готується до міжнародних змагань.
РУСТАМ РОСУЛ, член збірної України на «Іграх Нескорених» -2020
- Із України, з Америки, з Канади, напевно, із Арабських Еміратов, навіть, будуть там представники. Це другий раз я на цих змаганнях був. Я просто така людина, у мене такий характер я не можу сидіти на місці. До «Ігор нескорених», Рустам Росул візьме участь у чемпіонаті України серед інвалідів. Він відбудеться у лютому 2019-го. Тренується Рустам шість днів на тиждень  по дві години на стадіоні в Мукачеві, розповідає тренер Дьордь Балога.
ДЬОРДЬ БАЛОГА, тренер Рустама Росула
- Кричу (сміється). Ну як він штовхає, я дивлюся і коректую, що правильно, і якщо правильно, то молодець, кажу «хорошо», якщо погано, то кричу.
Волонтерка Оксана Ремінець, розповідає, познайомилася із Рустамом після його поранення. Жінка допомагає ветерану з реабілітацією та буде супроводжувати його на «Ігри нескорених».  
ОКСАНА РЕМІНЕЦЬ, волонтерка
- Поки тренуємося, тому що наразі руки і ноги – це наше все, так. Руками – це і ноги водночас все повністю, руки – це його все і тому Рустам, захопився, тобто випадково на штовхання ядра і йому дуже сильно сподобалося, тому що він там коли тренується почав відчувати мишці пресу, поясниці.
РУСТАМ РОСУЛ, член збірної України на «Іграх Нескорених» -2020
- Знов все відчувати і навчитися ходити самому

На «Іграх Нескорених», Рустам РОсул змагатиметься у стрільбі з лука та велоспорті. Змагання  триватимуть з 9 до 16 травня у

голандському місті Гаага.