Наліпки для телефонного застосунку розробили в Ужгороді

20:52, 30 жов. 2019
 
Наліпки для телефонного застосунку розробили в Ужгороді

Наліпки для телефонного застосунку розробили в Ужгороді. Автор ідеї - Василь Головей - розповів, у вільному доступі зараз 17 наліпок. Під час їх створення обирали найвідоміші місця та фрази, які використовують у нашому місті.

Олег Турко завантажив наліпки про Ужгород. Розповідає, допомагають йому швидше та цікавіше, під час текстового спілкування,  повідомити про своє місце знаходження, чи запросити когось на прогулянку в Ужгороді однією наліпкою.

ОЛЕГ ТУРКО, завантажив наліпки

- Ви знаєте, що на Закарпатті є така давня традиція ходити на каву. Тобто я замість того, щоб писати це все, просто стік використовую «пой на кавіль». І одразу мені друг дзвонить: «Пой» або «Давай мало пізніше». Мій улюблений, напевно, - «купуєме радіатори». Тому що 10 років тому, коли Ужгород переходив з централізованого опалення на автономне, то постійно, кожного дня, їздили районами міста і говорили-кричали «радіатори купуєме!».

Створити наліпки допомагали мешканці Ужгорода, які пропонували свої ідеї, розповів Василь Головей.

ВАСИЛЬ ГОЛОВЕЙ, автор ідеї

- Ми провели невеличкий «брейн шторм» в одній групі в соцмережах, де питали людей, які вони знають меми, які стосуються Ужгорода. Були меми з 90-х, але вони не дуже нам підходили, тому що мало хто їх розумів. І тому зупинилися на таких зрозумілих всім речах. Вже зараз, коли люди почали ними користуватися, то пішли пропозиції, що потрібно зробити ще такі-такі стікери. Багато хороших ідей.

Василь Головей каже, наліпки про Ужгород можуть бути цікавими не тільки мешканцям міста.

ВАСИЛЬ ГОЛОВЕЙ, автор ідеї

- Для туристів це хороша річ для обміну інформацією. Наприклад весною, коли у нас сакури цвітуть, дуже багато туристів їде. Там десь є мотиви про сакури. Таким чином ми піднімаємо популярність. Користуючись нашими стікерами, вони йдуть в масу, люди ними користуються, бачать наші мотиви – ужгородську тематику. По статистиці стікери завантажували з Франції, з інших європейських країн. Всього, я думаю, до 1000 чоловік їх завантажили.

У планах, розповів Василь Головей, збільшити кількість наліпок до майже 40. Тематично вони стосуватимуться всього Закарпаття.