ОСББ на Грушевського,67: Мешканці просять у міськради гроші на покрівлю

20:54, 30 жов. 2019
 
ОСББ на Грушевського,67: Мешканці просять у міськради гроші на покрівлю

Мешканці будинків, які обслуговує ОСББ на вул. Грушевського, 67 в Ужгороді, звернулися до міського голови із проханням виділити гроші із бюджету на ремонт покрівлі.

3 роки поспіль мешканці не можуть отримати гроші на заміну даху за програмою капітального ремонту житлового фонду Ужгорода, розповів голова об’єднання співвласників Сергій Личов. Згідно з програмою, 20% вартості сплачує ОСББ, 80% фінансують із міського бюджету.

Голова об’єднання співвласників на Грушевського, 67 Сергій Личов показує аварійну покрівлю будинку. Каже, вона капітально не ремонтувалася з 1976 року. ОСББ на вулиці Грушевського, 67 створене у жовтні 2016 року. Разом з будинками 63 і 65, які також входять до ОСББ, тут мешкає близько 220 осіб.

СЕРГІЙ ЛИЧОВ, голова ОСББ «Грушевського 63, 65, 67»

- У 2016 році ми подали (запит – ред). про програмі на капітальний ремонт покрівлі. прийшли люди з департаменту міського господарства, подивилися, визнали її аварійною, поставили в чергу. У 2017 році ми вже були у десятці серед перших на ремонт, але грошей не вистачило. нас викреслили. у 2018 році та ж сама історія. Як вчора озвучив мер, сума 240 000. От у нас 50 000 стоять кошти на рахунку і я не можу їх використати, я очікую на цей ремонт.

Сергій Лапчук та Любов Бондарчук живуть у будинку номер 67.

СЕРГІЙ ЛАПЧУК, мешканець Грушевського, 67

- Тут все ллється з криші, все падає, уже плєсєнню все покрилося. Вода тече по проводам, розеткам. воно все може замикати, це небезпечно. Плюс у нас діти, грибок по стінам, не корисно дихати цим. Це найбільша наша проблема – це криша.

ЛЮБОВ БОНДАРЧУК, мешканка Грушевського, 67

- Ми надіємося... вже би й свої гроші дали, щоб вони зробили. Тільки хай скажуть. Кожен би дав, щоб будинок був нормальний. Бо так розвалиться, якщо не будемо його підтримувати.

В Ужгороді потребують ремонту покрівлі більше 100 багатоповерхівок, розповідає міський голова Богдан Андріїв.

БОГДАН АНДРІЇВ, міський голова Ужгорода

- Можливо, ще обстежили додатково якісь будинки. Були звернення або окремих фізичних осіб, або голів осбб. Комісія обстежила будинок, побачила, що там дійсно критична ситуація. І тому відклали цей будинок, а пішли на цей будинок робити, де сама критична ситуація. Пам’ятаєте, у нас на проспекті Свободи минулої зими криша частково обвалилась. Там 3 мільйони гривень – вартість робіт по покрівлі. Це двухскатна криша. Тому, чисто технічні моменти, ніякого там нема упередженого ставлення.

За словами міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, цьогоріч надійшли звернення від 95-ти ОСББ.  Виконують роботи у  22-х житлових будинках.