29-річного чоловіка, який вчора пішов у ліс по гриби на Ужгородщині, сьогодні знайшли мертвим

17:19, 5 лис. 2019
 
29-річного чоловіка, який вчора пішов у ліс по гриби на Ужгородщині, сьогодні знайшли мертвим

29-річного чоловіка, який вчора пішов у ліс в Ужгородському районі, знайшли мертвим. Про це сьогодні розповів речник ДСНС Закарпаття Федір Філіп. За його словами, вчора до них звернулися родичі чоловіка.

Які розповіли, що близько обіду він пішов по гриби у ліс, неподалік села Пацканьово, та не повернувся. Пошуки тривали до 2 ночі, але, через сильний туман, рятувальники призупинили їх до 7 ранку. Чоловіка розшукували 14 рятувальників та 12 місцевих мешканців.

Іван Цогла – один із добровольців, які допомагали в пошуках Юрія Панулинця.

ІВАН ЦОГЛА, доброволець пошукової групи

- Підійшли ми до бесідки, стали біля бесідки, ще одну людину чекали, він мав підійти. Ну і почав один із рятувальників свисток узяв і засвистів. Хотів звук подати. Тут поруч чуємо голоси. Закричали люди. Ми думали, що то наші хлопці, то ми відразу туди, зразу туди побігли. І виявляється наш, ми його шукаємо. Прямо від бесідки був кілька метрів.

Ганна Гаврилець – подруга мами загиблого. Жінка розповідає про день, коли Юрій Панулинець пішов по гриби.

ГАННА ГАВРИЛЕЦЬ, подруга мами Юрія Панулинця

- Він пішов за грибами з друзями. Десь біля 12-тої Києва вони розійшлися. Друзі сказали, що йдуть додому, а він сказав, що ще хоче трохи дальше в ліс. Біля четвертої його мама уже затурбувалася і пішла до тих друзів, вони сказали, що він пішов далі у ліс, а вони вернулися. Вона побігла в ліс його шукати. До темної ночі шукала. Не знайшла. Дуже хороший хлопець. Комунікабельний. Допомагав усім завжди.

Речник ДСНС на Закарпатті Федір Філіп каже, чоловіка шукали три групи рятувальників та добровольці.

ФЕДІР ФІЛІП, речник ДСНС на Закарпатті

- О 10:05 у лісовому масиві, на відстані близько 5 км від села Пацканьово, однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено чоловіка без ознак життя. Попередньо, зі слів родичів, чоловік хворів епілепсією. Причина смерті буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи.

Речниця Нацполіції на Закарпатті Лідії Подолей у телефонній розмові повідомила, ознак насильницької смерті у чоловіка не виявили. На місці загибелі працюють правоохоронці, які з’ясовують обставини смерті.