8 автомобілів "Швидкої допомоги" почали використовувати в амбулаторіях Ужгородського району

17:50, 12 лис. 2019
 
8 автомобілів

8 автомобілів первинної медичної допомоги почали використовувати медики сільських амбулаторій Ужгородського району. Про це сьогодні повідомила головна лікарка районного центру первинної допомоги Лариса Шинкаренко. За її словами, машини отримали амбулаторії сіл Мала Добронь, Есень, Соломоново, Сюрте, Концово, Коритняни, Оноківці, Невицьке та Ратівці.

Ужгородський районний центр первинної медичної допомоги. Сімейний лікар Мирослава Калинич отримує ключі та номерні знаки до автомобіля для  амбулаторії в Невицькому.

МИРОСЛАВА КАЛИНИЧ, сімейна лікарка села Невицьке

- Зараз я поїду на роботу, прийму виклики. і поїду – працювати.

Сімейний лікар Оноківської амбулаторії Василь Сіка щотижня їздить обстежувати місцевих  жителів до  фельдшерсько-акушерського пункту у селі Оріховиця.

ВАСИЛЬ СІКА, сімейний лікар села Оноківці

- Сьогодні ми обслужили двох пацієнтів вдома на новому автомобілі і здійснив виїзд на ФАП у село Оріховиця. це значно полегшує, як роботу медиків, а саме і мою роботу, так і краще для пацієнтів, яких ми обслуговуємо.

ТЕТЯНА ІГНАТ, живе у селі Оріховиця

- У нас дітей дуже багато і нам дуже-дуже би требало, щоб частіше приїжджали, і щоб була можливість викликати швидку допомогу. бо колись були старі машини і не було можливість їх викликати і довго требало чекати.

За словами головної лікарки районного центру первинної допомоги Лариси Шинкаренко, останню машину до кінця тижня з території Ужгородської районної лікарні забере  сімейний лікар села Ратівці. Наступними машини для меддопомоги отримають Добронь, Холмок та Тарнівці.