Волонтери в Ужгороді замальовують наркорекламу

18:32, 15 лис. 2019
 
Волонтери в Ужгороді замальовують наркорекламу

Акція «Намалюй життя» розпочалась cьогодні в Ужгороді. Її учасники замальовують рекламу телеграм-каналів на яких продають наркотики. Про це розповів організатор акції Віктор Кіляр.

Тепер замість реклами наркотиків на цьому паркані на вулиці Академіка Корольова надпис «Живи». Малює його учениця ужгородської школи №19 Аліна Фіглар.

АЛІНА ФІГЛАР, учениця ужгородської зош №19

- Нам підсказала про це педагог-організатор нашої школи, повідомила, що сьогодні буде проходити така акція. І ми також були у цьому зацікавлені, бо хочемо брати участь у громадській діяльності міста і запобігати продвиженню залежності від наркотиків у місті.

НАЧИТКА: Долучились до акції 20 волонтерів. 5-теро із них – учні 19-ї школи, каже директорка Оксана Русин.

ОКСАНА РУСИН, директорка ужгородської ЗОШ №19

- Ці акції надзвичайно важливі, адже ми повинні всі розуміти, що здоровий спосіб життя – це найголовніше для людини. І наші учні це розуміють і хочуть донести це до інших. Участю у таких акціях вони пропагують вести здоровий спосіб життя і проти пропаганди наркоманії.

Подібну реклама за словами організатора акції, представника міжнародної антинаркотичної асоціації Віктора Кіляра можна знайти майже на кожній вулиці міста.

Нагадуємо, минулого тижня поліція затримала 5-тьох наркоторговців. Саме вони малювали рекламу своїх каналів на парканах та фасадах будинків.

Тепер учасники акції «Намалюй життя» одночасно працюють в «Новому районі» Ужгорода, центрі та на набережних, щоб приховати наслідки роботи наркоторговців, розповідає Віктор КІляр.

ВІКТОР КІЛЯР, член міжнародної антинаркотичної асоціації

- Сьогодні таких адрес близько півтисячі у районах міста. Вони всюди. Це перевулки, паркани, будинки. Сьогодні ми постаралися приділити цьому максимум часу і ліквідувати хоча б половину цих написів.

За словами Віктора Кіляра, філія міжнародної антинаркотичної асоціації працює в Ужгороді  8 місяців. Учасники організації проводять заняття в навчальних закладах. Наразі хочуть замалювати всю незаконну рекламу наркоканалів у місті.