20 працівників Ужгородського аеропорту написали заяви на звільнення

20:11, 21 лис. 2019
 
20 працівників Ужгородського аеропорту написали заяви на звільнення

20 працівників Ужгородського аеропорту сьогодні звільнилися. Про це нашому телеканалу розповів голова профкому летовища, керівнив адміністративно-господарського відділу Дмитро Логін. За його словами, вже 5 місяць їм не виплачують заробітну плату.

Тетяна Мулеса — диспетчерка в аеропорту «Ужгород»  30 років. За її словами, отримує мінімальну заробітну плату. Працює позмінно: кожні два дні.
ТЕТЯНА МУЛЕСА, диспетчерка аеропорту «Ужгород»

Остання заробітна плата, навіть не плата, а аванс був червні місяці. Нам прийшло на картки по 1400 гривень ми отримали. У нас постійно затримки із зарплатою, але такої затримки ще ніколи не було. Затримували на місяць, ну максимум на два, ну це що зараз – це така затримка. Я дуже сподіваюся, що до Нового Року нам, нарешті виплатять. А що нам робити?

Керівник адміністративно-господАрського відділу аеропорту Дмитро Логін каже: працівники звільняються. Лише за 21-те листопАда заяви написали 20 людей.

ДМИТРО ЛОГІН, керівник адміністративно-господарського відділу аеропорту «Ужгород»

- Так, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад. Антимонопольний комітет наложив вето, значить, коли ми були в Рівіса – він дзвонив, ну я не пам’ятаю кому, але нашому обласному антимонопольному комітету, той казав, що у понеділок дасть цидулку, напише бумагу і все розблокується-.

Заступник директора летовища Ігор Шніцер пояснює Суспільному, чому працівники не отримують платню.
ІГОР ШНІЦЕР, заступник директора аеропорту «Eжгород»
- Для того, аби використовувати кошти обласного чи державного бюджету, підприємства повинні пройти процедуру згідно закону України про державну допомогу підприємства повинні пройти певну процедуру згідно закону України про державну допомогу по суб’єктом господарювання. Повідомлення було подано в антимонопольний комітет, допоки вона розглядається, доти обласна рада не може нам перерахувати кошти. Вони постійно тримають контакт із антимонопольним комітетом України і надають всю інформацію, яка їм необхідна для того, аби вони прийняли рішення, чи ця допомога є допустима чи ні. І в ту допомогу від області входить і заробітна плата.

За словами Ігора Шніцера, йдеться про вісім мільйонів гривень на утримання аеропорту, зокрема, й зарплату, від обласної ради. Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс погодився  прокоментувати нам ситуацію 22 листопада о 9 ранку.