Сучасні транспортні зупинки встановили в селах Кам’яниця та Середнє

20:22, 27 лис. 2019
 
Сучасні транспортні зупинки встановили в селах Кам’яниця та Середнє
2 сучасні транспортні зупинки встановили в селі Кам’яниця та селищі Середнє Ужгородського району. Витратили на це 330 тисяч гривень, розповіла директорка комунального підприємства «Ужгородське районне агенство розвитку» Рената Манайло-Приходько.

Зупинка в селі Кам`яниця. На ній розміщені інформаційні стенди, розетки, освітлення. Володимир Нанинець працює вчителем інформатики у Камяницькій школі, а проживає у Невицькому. Щодня чекає тут автобус.

ВОЛОДИМИР НАНИНЕЦЬ, чекає автобус на новій зупинці

- Дуже корисна зупинка, простий приклад, якщо поглянути вправо, вліво, тут нема де просто сховатися від дощу, і жд полотно,  а сховатися, нема де. Коли сніг буде, зіпсується  погода взагалі буде важко тут якійсь транспорт зловити. а так дуже корисна штука. Як бачили, вона й телефони заряджає, ще й кучу інформації дає, коли до автобуса ще декілька хвилин є, можна щось почитати з історії, географії, ознайомитися трошки з історичною складовою нашого села, щось дізнатися.

АНТОН ПАСТЕЛЯК, чекає автобус на новій зупинці

- Мені цікаво було прочитати про наше село, про село Гуту, які там визначні місця. І одним словом класно.

Місце, де встановили зупинку, допомагали облаштувати жителі села, розповіла Камяницька сільська голова Марія Коваль-Мазюта.

МАРІЯ КОВАЛЬ-МАЗЮТА, кам’яницька сільська голова

- Підготували основу для бруківки, зробили два суботники, я вдячна людям які прийшли використовували свою техніку, поприбивали, територія була дуже занедбана, і потребувала як людських рук, так і техніки. Ми би хотіли цей інформаційний блок, який в ньому є, щоб він оновлювався, де була інформація про всі наші заклади, які є на території, не тільки Кам’яниці, а й сусідніх сіл, щоб для туристів, була інформація яка їм корисна.

Працювали над проєктом «Туристичні інформаційні зупинки в селищі Середнє та селі Кам’яниця Ужгородського району» три місяці. Розповіла директорка комунального підприємства «Ужгородське районне агенство розвитку» Рената Манайло-Приходько.

РЕНАТА МАНАЙЛО-ПРИХОДЬКО, директорка КП «Ужгородське районне агенство розвитку»

- Проєкт туристичні інформаційні зупинки в селі кам’яниця та смт середнє ужгородського району, це грантовий проект, який виграв в  межах конкурсу громадських ініціатив, оголошений єврорегіоном карпати-україна  асоціацією органів місцевого самоврядування.

Рената Минайло-Приходько розповіла, на встановлення двох зупинок витратили 250 тисяч грантових коштів. 80 тисяч гривень виділили з районної та сільських рад.