7 НВК Мукачева стануть ліцеями та гімназіями

18:44, 28 лис. 2019
 
7 НВК Мукачева стануть ліцеями та гімназіями

7 навчально-виховних комплексів Мукачева стануть ліцеями та гімназіями. Таке рішення сьогодні прийняли на сесії міськради. Про це сказала начальниця управління освіти, молоді та спорту Катерина Кришінець-Андялошій.

Це Мукачівський навчально-виховний комплекс – загальноосвітня школа І-го ступеня гімназія. Тут навчається понад 750 дітей. Реорганізують його в Мукачівський ліцей №8. За словами директорки закладу Андріани Бойко, на навчальний процес це не вплине.

АНДРІАНА БОЙКО, директорка ЗОШ І-го ступеню гімназії

- Ми просто відокремлюємося від дошкільного закладу. І відповідно ми залишаємося школа в тому об’ємі, яка вона є. Початкова школа, школа середня і школа старша. Кожного вчителя має бути наказом переведено у новий навчальний заклад. Я думаю, що воно впливати на навчальний процес або працевлаштування працівників практично неможливо.

За словами начальниці управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міськради Катерини Кришінець-Андялошій, проведуть реорганізацію впродовж двох місяців.

КАТЕРИНА КРИШІНЕЦЬ-АНДЯЛОШІЙ, начальниця управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міськради

- У Законі України про загальну середню освіту зі змінами такого типу навчального закладу, як навчально-виховний комплекс, не існує. У Законі передбачена початкова школа, гімназія або ліцей. Ми будемо мати 7 закладів дошкільної освіти, 5 ліцеїв та 2 гімназії. Всі, як працювали, так і надалі будуть працювати. Ми вступаємо в новий бюджетний рік 2020-й, вже бюджет міста на галузь освіти формували саме із цими типами навчальних закладів.

Як зазначає Катерина Кришінець-Андялошій, опісля реорганізації закладів буде оголошений конкурс на керівні посади.