Переможців обласного конкурсу «Захисники України: історія і сьогодення» визначали в ПАДІЮНі

19:59, 30 лис. 2019
 
Переможців обласного конкурсу «Захисники України: історія і сьогодення» визначали в ПАДІЮНі

Переможців обласного конкурсу «Захисники України: історія і сьогодення» визначали сьогодні в Ужгороді. У ПАДІЮНі відбувся концерт, де учасники презентували літературні твори, малюнки та фотороботи, сказала директорка департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова.

: Богдана Курта навчається у 7-му класі Кошелівської школи, Хустського району. Дівчина посіла друге місце у номінації «Лист».

БОГДАНА КУРТА, учасниця конкурсу

- Того тижня мені наснився сон, що мій двоюрідний брат повернувся з війни. І це було все так, ніби реальність. Він перебував там 5 років.

Під час святкового концерту діти підготували хореографічні та вокальні виступи, також виконували уривки з віршів.

Присутні у залі подякували військовим за захист державного сувернітету.

ІВАН УДУТ, учасник бойових дій на сході

- Висловити вам щиру подяку, за ваше серйозне ставлення, підхід до цього конкурсу. За ваші вірші, малюнки, фотороботи та твори. Нам було неабияк приємно отримувати їх і читати перебуваючи на війні. Вони особливо зігрівали нас. Коли було холодно і коли було страшно.

Роботи учасників конкурсу були вивішені у фойє Падіюну.

ЛАРИСА ЛОКЕС, вчителька Перехрестівської школи-інтернат

- Весь концерт у мене були сльози на очах. Тому що такі слова звучали, що не можна було просто так слухати той концерт, ті слова. Я й зараз хвилююся.

Обласний конкурс «Захисники України: історія і сьогодення» серед учнів від 11-ти до 16-ти років організовують вп’яте поспіль.