Учасники всеукраїнського руху «Твоя країна» перебувають на Закарпатті

20:21, 30 лис. 2019
 
Учасники всеукраїнського руху «Твоя країна» перебувають на Закарпатті

Учасники всеукраїнського руху «Твоя країна» перебувають на Закарпатті. Про це сьогодні розповіла співорганізаторка заходу в Ужгороді Ксенія Шокіна. За її словами, в обласному центрі зараз молодь із Сумської, Кіровоградської, Київської, Волинської, Полтавської, Одеської та Львівської областей. У п’ятницю для них організували екскурсію історичними місцями Ужгорода, сьогодні вони мали майстер-клас із гончарства

Олена Марчинська з Кіровоградської області намагається зліпити глечик. Гончарством займається вперше.

ОЛЕНА МАРЧИНСЬКА, учасниця проєкту (Кіровоградська область)

- Я не зовсім до кінця розумію, що ми робимо. Дивись: тут треба звузити, це отак берем і акуратно здавлюєм ззовні.

Фігуру також ліпить Антон Бауман. Він приїхав із Київщини.

АНТОН БАУМАН, учасник проєкту (Київська область)

- Це буде персонаж – шаман. Вони зображували себе у формі грибу з барабанами в руках. І вони танцювали навколо костра, щоб визвати духів. Чому це? Тому що це просто досить форма, примітивна.

Співрганізаторка заходу в Ужгороді Ксенія Шокіна каже: всеукраїнський рух «Твоя країна» – це  кількаденні поїздки обраним містом України, до яких можуть долучитися усі охочі.

КСЕНІЯ ШОКІНА, співорганізаторка заходу в Ужгороді

- Сьогоднішній день у нас присвячений більше знайомству із культурою Закарпаття. Ми їм представили екскурсію міні-скульптурками, це був квест. Учасники покаталися на ліфті-патерностері, від чого вони були у захваті. Також ми відвідали кафедральний собор, де ми мали екскурсію. В рамках екскурсії, вони спустилися в крипти, що так само для них були незвичайно.

За словами Ксенії Шокіної, учасники знайомитимуться з культурою та історією Ужгорода впродовж трьох днів.

 

.