Обласний осередок проєкту БУР презентували в Ужгороді

13:10, 2 гру. 2019
 
Обласний осередок проєкту БУР презентували в Ужгороді

Обласний осередок проєкту «БУР» презентували в Ужгороді у неділю. Про це повідомив регіональний координатор Павло Прижегодський. «Будуємо Україну разом» – це волонтерська програма, її учасники займаються неформальною освітою та відновленням домівок для сімей.

Павло Прижегодський – регіональний координатор проєкту – розповідає новим учасникам про діяльність волонтерської програми. Показує на екрані оновлені стіни гуртожитку у Мукачеві, де мешкає багатодітна сім’я.

ПАВЛО ПРИЖЕГОДСЬКИЙ, регіональний координатор проєкту

- Дуже хотілося би робити проекти у цілому Закарпаттю, у різних точках. І не обов’язково у великих містах. Цікаво було би попрацювати із Раховим, із Свалявою, наприклад. І також дуже цікаво, я сподіваюсь ми на це вийдемо, робити якісь громадські простори для громадських організацій.

Фотограф Михайло Архангел на першій зустрічі учасників проєкту у Мукачеві був пробоноволонтером. Тепер долучився до нетворкінгу і в Ужгороді.

МИХАЙЛО АРХАНГЕЛ, учасник проєкту

- Пробоноволонтер – він допомагає своїми професійними навичками у співпраці з БУРом. Фотографував те, як наші волонтери працюють. Була дуже затишна компанія. Було злагоджено. І класно дивитися, як люди одне одному допомагають. В принципі, думаю, що це дуже хороша ідея і вона буде просуватись далі.

Дзвінка Білоног – відповідальна у проєкті за залучення волонтерів. За її словами, наразі на Закарпатті готові працювати 30 людей. Наразі шукають людей, які потребують допомоги.

ДЗВІНКА БІЛОНОГ, регіональний координатор волонтерів

- Ми на зараз приймаємо заявки. Вони теж форми є в Інтернеті. Можна також знайти сторінку «Будуємо Україну разом» у Фейсбуці. Заповнити форму і ми будемо її розглядати. Тобто з Ужгорода зараз вакансія відкрита. Але ми дуже хочемо встигнути поки діяльність осередку триває допомогти максимальній кількості людей.

За словами регіонального координатора Павла Прижегодського, нетворкінги для учасників планують робити кожного місяця.