Головне за добу 一  Суспільне Ужгород запускає дайджест угорською   

Головне за добу 一  Суспільне Ужгород запускає дайджест угорською  

29 чер. 2022

Події України та чим живе Закарпаття 一 щодня у телеграм-каналі Суспільне Ужгород виходитиме добірка головного за день, перекладена угорською мовою. Підписатися на канал можна за посиланням: https://t.me/suspilne_uzhhorod

Суспільне мовить в теле-, радіоефірах та на діджитал-платформах 11-ма мовами для національних спільнот з різних регіонів країни. Розширення мовного різноманіття важливо як для спільнот у контексті отримання правдивої інформації, так і для збереження української оптики у світі. Саме тому в телеграм-каналі Суспільне Ужгород з’явиться щоденний дайджест важливих новин світу, України та актуальна інформація угорською мовою для однієї з найбільших українських національних спільнот регіону. 

Читайте також: Головне про Крим — щоп’ятниці в марафоні «Суспільне. Спротив»

«Ми працюємо над тим, аби розширювати обсяг контенту для найбільших нацспільнот регіону задля того, щоб вони отримували інформацію від Суспільного мовника рідною для них мовою. Об’єктивно, оперативно, збалансовано про війну рф проти України та все, що відбувається на Закарпатті», — розповів продюсер Суспільне Ужгород Євген Тичина.

Також добірку новин румунською можна читати щодня на телеграм-каналі Суспільне Чернівці. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Суспільне — єдине медіа в Україні, яке створює проєкти українською мовою про національні спільноти й корінні народи України та мовами нацспільнот, які є невіддільною частиною українського народу.

Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного забезпечує інформаційні права нацспільнот та корінних народів України. Завданнями Центру є сприяння збереженню та використанню мов нацменшин, знайомство соціуму з їхніми культурами, а також створення, розвиток й поширення контенту про національні спільноти та корінні народи. Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. У своїй діяльності команда Суспільного мовника керується Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Підписуйтесь на Суспільне Ужгород у соцмережах: