Історії захисників та захисниць України на передовій і в тилу — у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив»

Історії захисників та захисниць України на передовій і в тилу — у міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив»

12 жов. 2022

14 жовтня у День захисників і захисниць України команда регіонального мовлення готує спеціальні випуски проєкту «Суспільне. Спротив». Історії військових, медиків та волонтерів, історичний огляд та аналітика, експертна оцінка того, як зараз держава дбає про тих, хто захищає її кордони, — дивіться у ранковому, денному та вечірньому ефірах проєкту на Суспільне Ужгород та інших телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00

«Ми як нація поступово приймаємо цей день таким, яким він насправді має бути: відповідальні батьки в батьківських чатах збирають гроші не на подарунки хлопчикам, а на підтримку ЗСУ, діти в садочках малюють своїх супер героїв в українській військовій формі, батьки пишаються своїми синами та доньками, що перебувають на фронті. Суспільний мовник в цей день робить все для того, аби культура поваги до тих, хто бореться за нашу свободу і саме життя, стала новою нормою в нашому суспільстві», — розповідає генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Мовлення Марія Фрей

Читайте також: Як правильно говорити з дітьми про День захисників та захисниць

Розповіді тих, хто захищає Україну, чергуватимуться з включеннями наживо кореспондентів Суспільного, які працюють по всій країні, та інтерв’ю. Щогодини — випуски новин. 

«Цього року готувати такий ефір було надзавданням. Раніше ми вітали і дякували захисникам і захисницям, а цьогоріч кожен з нас став захищати країну. Кожен на своєму фронті», — каже продюсерка спецефіру «Суспільне. Спротив» до Дня захисників і захисниць України Катя Тимко.

Читайте також: Співочий фронт черкаського гурту «Spiv Brativ» — у квартирнику на Суспільному

Як відзначали День захисників і захисниць України 100 років тому і як це свято змінилося сьогодні? Інформаційний ранок проєкту розпочнеться з огляду історичних подій доби козацтва та національно-визвольної боротьби українців. До розмови у прямому ефірі «Суспільне. Спротив» приєднаються історики. Ведучі у студії проєкту — Олександр Курта і Тетяна Мендель. Ведуча новин — Олеся Добоні.

«Починаємо говорити про передтечії та передумови виникнення цього свята. Розбираємо історичний аспект та значення цієї дати для України та українців. Долучаємо істориків, експертів, людей, дотичних до ухвалення рішення про відзначення Дня захисників та захисниць 14 жовтня», — каже Євген Тичина, продюсер Суспільне Ужгород. 

Читайте також: Рятують життя, ризикуючи своїм: дивіться фільм «Службові собаки та їхні люди»

Чому десятки тисяч українців замість цивільного життя взяли до рук зброю і пішли добровольцями на війну? Герої денного ефіру «Суспільне. Спротив» знають відповідь, бо самі обрали такий шлях. Військові, прикордонники, територіальна оборона, поліцейські — команда Суспільного зібрала їхні історії на передовій та в тилу у різних регіонах країни. Ведучі ефіру — Роман Свирида та Анастасія Бачук, випусків новин — Юрій Чорнобривець.

«Хочемо розвіяти деякі стереотипи. Наприклад, що жінка на війні може бути не лише медсестрою, але й стрільцем, а захищати Україну пішли не тільки українці, а й представники інших національностей.  Різні телевізійні формати, різні люди, з різних структур, яких об’єднує те, що вони не вагаючись пішли на захист своєї держави», — анонсує ефір Сергій Татаренко, продюсер Суспільне Рівне. 

Як держава дбає про тих, хто захищає її кордони в умовах повномасштабної війни? Пільгові програми для учасників бойових дій, виплати для Героїв та їхніх родин, якість лікування та реабілітації — про це йтиметься у вечірньому інформаційному ефірі  міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив». Ведучі — Олександр Єльцов та Олеся Вакуленко, новинні випуски — Світлана Стеценко

«Що ми, як спільнота в тилу, робимо для наших військових, поки вони захищають нас ціною власного життя та здоров’я на фронтах? Що можемо зробити для того, аби захистити їх самих після повернення, а також сім’ї Героїв, поки вони далеко від дому? Відповіді шукатимемо разом у вечірньому ефірі проєкту», — випускова редакторка вечірнього ефіру «Суспільне. Спротив» Ольга Крупник

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення*. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Оперативні новини про Україну та регіон — на сайті Суспільне Новини та цифрових платформах: 

*Крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим