Навички, що рятують життя: тренінг із тактичної медицини для команди Суспільне Ужгород

Навички, що рятують життя: тренінг із тактичної медицини для команди Суспільне Ужгород

16 лис. 2022

16 листопада команда Суспільне Ужгород взяла участь у тренінгу з тактичної медицини. Інструктори Національної гвардії України навчали журналістів, операторів, режисерів та техніків, як рятувати життя й надавати домедичну допомогу. 

Команда тренерів показала медійникам, як правильно обрати, скласти і використати турнікет, адже під час поранення важлива кожна секунда. Крім того, нацгвардійці познайомили журналістів з іншими вітчизняними та іноземними сучасними зразками засобів для зупинення кровотечі. 

«Військовослужбовці Національної гвардії України, як і багато інших громадян звикли довіряти нашим тележурналістам, операторам і режисерам. Тому ми вирішили наше привітання з професійним святом — Днем телебачення, радіо та зв’язку —  зробити корисним, зважаючи на реалії сьогодення, — каже Олексій Куделя, речник Національної гвардії України в Ужгороді. — Гвардійці беруть участь у відсічі збройної агресії на всіх рубежах і напрямках, де ведуться бойові дії. І багато нюансів вже перевірені на практиці. Тому ми з задоволенням поділились навичками і знаннями саме на цьому етапі допомоги з працівниками Суспільного. Знаючи, що у журналістів важка і небезпечна робота, такі знання точно будуть не зайвими, але хочемо побажати, щоб вони ніколи нікому з них не знадобились».

Читайте також: Чемпіонат світу з футболу-2022 у Катарі транлюватиме Суспільне Ужгород

«Це було справді корисне навчання і особливо — фахова, невимушена та дуже докладна подача інформації від тренерки. Наша команда дуже задоволена новими знаннями. Адже ніколи не знаєш, в яку ситуацію можеш потрапити ти або хтось поруч із тобою, і тоді краще знати, як діяти, і бути готовим до будь-якого розвитку подій. Тому дякуємо нацгвардійцям за отримані знання», — розповів продюсер Суспільне Ужгород Євген Тичина. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії

Оперативні новини від Суспільне Ужгород у соцмережах:

 Фото: Вадим Сурмай