“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборне ток-шоу  з кандидатами-мажоритарниками в етері UA: ЗАКАРПАТТЯ

“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборне ток-шоу  з кандидатами-мажоритарниками в етері UA: ЗАКАРПАТТЯ

24 чер. 2019

З 1 липня регіональні філії UA: Суспільне мовлення запрошують кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) на дискусію в прямому етері ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда”.

У кожному випуску ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда” — дискусія із кандидатами про їхні передвиборні програми, компетентність та обізнаність із викликами регіону.

“Ми запросимо вас у прямі етери Суспільного в кожному регіоні, на всіх округах. Ми розповідатимемо про вас, ваше минуле та плани на майбутнє. Ми хочемо знати, навіщо ви йдете в Раду. Попереду у вас п’ять років відповідальної роботи, і ми маємо про все це розповісти виборцям”, — звернулася до кандидатів у депутати генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

“Суспільне прагне якомога доступніше розповісти виборцям про кандидатів, щоб 21 липня громадяни  могли зробити відповідальний і свідомий вибір. Суспільно-політичний напрям UA: ЗАКАРПАТТЯ зв’язується із кандидатами особисто та запрошує їх взяти участь у проєкті. А ще - аналізуємо передвиборні програми кожного, збираємо запитання від незалежних експертів та жителів того чи іншого округу. Наразі, за даними Центрвиборчкому, на Закарпатті станом на  12:00 24 червня зареєстровано 48 претендентів на посади народних обранців”, — розповів продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина

Нагадаємо, восени 2018-го року в етері регіональних філій Суспільного мовника вже стартувала суспільно-політична передача "Виборчий округ", завданням якої стало налагодження якісного діалогу між народними депутатами та їхніми виборцями, а також аналіз професійної діяльності депутатів.

Перед позачерговими парламентськими виборами регіональні суспільні мовники в новому форматі — “Співбесіди” — мають на меті надати інформацію про місцевих кандидатів у депутати-мажоритарники, їхні передвиборчі програми, дізнатися в учасників перегонів, як вони бачать вирішення проблем регіону, аби виборці могли зробити виважений самостійний вибір.

"В етері регіональних суспільних мовників вже транслюються експлейнери — короткі анімовані відео, які пояснюють, що зараз відбувається. В них ми говоримо про виборчу систему, законотворчі етапи та виборчий процес і навіть попереджаємо, що в етері Суспільного буде політична реклама", — каже генпродюсерка Марія Фрей.

Випуски “Виборчий округ: Співбесіда” стартують з 1 липня на регіональних суспільних телеканалах, у радіоверсії — на хвилях UA: Українське радіо, а також на діджитал-платформах філій Суспільного.

Нагадаємо, що Суспільне відмовилося від розміщення реклами з політичним змістом у позавиборчий період. Також у новому сезоні "Зворотний відлік. Парламентські" з 17 червня участь у дискусії беруть кандидати в народні депутати України за пропорційною системою (за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій).