Суспільне радіо мовитиме наживо з форуму

Суспільне радіо мовитиме наживо з форуму "Сила села" в Ужгороді

10 лип. 2019

11 липня, у четвер, виїзна студія UA: Українське радіо працюватиме на форумі розвитку громад "Сила села" в Ужгороді, де відбудеться обмін думками і досвідом у покращенні умов сільських громад.

О 13:15 ведуча виїзної студії UA: Українське радіо Олена Зелінченко разом з учасниками форуму шукатиме відповідь на ключове питання заходу: як розвивати село за допомогою низових ініціатив та власних сил громад?

"Форум розпочнеться 9 липня. А 11 липня під час виїзної студії, коли учасники вже пізнають туристичний Ужгород і відвідають Фестиваль сільських ініціатив, вони розділяться на тематичні кластери: "Освітні програми на селі", "Партисипативні практики та анімація сільських громад", "Сталий розвиток громад", а потім об’єднаються у фінальній дискусії дня "Сільський розвиток силами різних провайдерів: формула синергії", — розповіла продюсерка UA: Українське радіо й кураторка виїзної студії Юлія Шелудько Журналісти Українського радіо поспілкуються з сільськими головами та з’ясують, як за допомогою низових освітніх і культурних ініціатив розвиваються сільські громади".

Форум покликаний стати майданчиком для узагальнення міжнародного досвіду з розвитку сільських громад за допомогою низових освітніх та культурних ініціатив. На заході буде представлений досвід Німеччини, Молдови, Польщі та Білорусі, також у ньому візьмуть участь українські експерти та освітяни. Спільно вони розглядатимуть можливості поєднання сил держави, бізнесу та громади для покращення села.