Суспільне розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

Суспільне розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

13 вер. 2023

Суспільне Мовлення розбудовує мережу кореспондентів у громадах України. В жовтні команда вирушить містами Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини й запросить до співпраці мешканців тамтешніх громад. Поїздки відбудуться в межах проєкту «Медіа мають значення — ініціатива з розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»*.

Команда Суспільного запрошує активних мешканців, блогерів й тих, хто працює чи хоче працювати у медіа. Приходьте на офлайн-зустріч у вашій або найближчій до вас громаді, дізнавайтеся про роботу в найбільшому незалежному медіа України та долучайтеся до безоплатного навчання мультимедійної журналістики. За його результатами з-поміж активних мешканців буде обрано штатних кореспондентів Суспільного, які розповідатимуть про події у своїй громаді. 

«Розбудовуємо мережу мультимедійних журналістів у віддалених громадах, щоб ще більше історій з-за меж обласних центрів — про боротьбу, подолання викликів та взаємодопомогу — були почутими й побаченими. Ми шукаємо людей, які вболівають за своє місто та громаду і готові стати її голосом на наших платформах», — розповів Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Читайте також: Суспільне Мовлення ініціює публічні дискусії у громадах та розбудовуватиме мережу кореспондентів

Офлайн-зустрічі та інтерв’ю з мешканцями заплановані у 32 громадах: 

  • Рівненська область — Гощанська, Костопільська, Сарненська, Дубенська, Острозька та Вараська громади;
  • Одеська область — Ізмаїльська, Кілійська, Ренійська, Арцизька, Білгород-Дністровська, Березівська, Балтська, Кодимська, Подільська та Чорноморська громади;
  • Черкаська область — Уманська, Звенигородська, Шполянська, Канівська, Золотоніська та Корсунь-Шевченківська громади;
  • Полтавська область — Лубенська, Кременчуцька, Опішнянська та Миргородська громади;
  • Дніпропетровська область — Магдалинівська, Перещепинська, Межівська Криничанська, П’ятихатська та Томаківська громади. 

Час та місце зустрічей буде опубліковано згодом. 

«Гіперлокальна кореспондентська мережа є важливим інструментом для забезпечення ширшого медійного покриття на місцевому рівні, а завдяки комунікаційним турам у віддалені від центрів громади ми зможемо не лише знайти гіперлокальних кореспондентів, а й виявити проблеми та потреби у громадах, привернути увагу до цих питань, спонукати до їхнього публічного обговорення та побудувати довіру між журналістами й місцевими жителями», — каже Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного.

Крім цього, телевізійна команда Суспільного Мовлення готується до зйомок виїзних токшоу про життя громад у регіонах. До участі запрошуватимуть усіх, хто хоче розповісти про виклики, досвід і людей своєї громади. Знімання заплановані в Острозі (Рівненщина), Чорноморську (Одещина), Корсунь-Шевченківському (Черкащина), Миргороді (Полтавщина) та Томаківці (Дніпропетровщина). Стежте за анонсами на сайтах і сторінках Суспільного у вашому регіоні. 

Реєстрація на безоплатне навчання мультимедійної журналістики відкрита завчасно: реєструйтеся зараз, щоб взяти участь у проєкті. 

Гіперлокальна мережа Суспільного Мовлення — це кореспонденти, які працюють і будують якісну журналістику у громадах України, автори інфоприводів та новин про свою громаду. Гіперлокальні кореспонденти Суспільного в Охтирці та Ямполі (Сумщина), Прилуках (Чернігівщина) та Лозовій (Харківщина) висвітлюють події й фіксують злочини російської армії у своїх і навколишніх громадах. 

Нагадаємо, з метою розвивати середовище для успішної децентралізації та посилення згуртованості громад команда Суспільного Мовлення до кінця 2023 року розбудовуватиме гіперлокальну мережу в п’яти регіонах, ініціює серію публічних дискусій про життя й виклики України під час повномасштабної війни, створить програми про доступність, деокуповані громади та боротьбу з корупцією. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.