Суспільне Мовлення транслюватиме Олімпіаду та Паралімпіаду 2024 року в Парижі

Суспільне Мовлення транслюватиме Олімпіаду та Паралімпіаду 2024 року в Парижі

28 тра. 2024
Суспільне Мовлення стане офіційним транслятором Олімпійських ігор-2024, а також транслятором Паралімпійських ігор-2024. Змагання будуть показані наживо на платформах Суспільного Мовлення. 
 
Літні Ігри-2024 пройдуть у Парижі, а Україна уже офіційно підтвердила свою участь – і в Олімпійських, і в Паралімпійських іграх. Гасло збірної України на турнірі буде "The Will to Win" («Воля до перемоги»). Загальна кількість українських спортсменів, що уже здобули ліцензію на Олімпіаду-2024 – 105 осіб, а на Паралімпіаду-2024 – 113 осіб.
 
Першою трансляцією з Парижа-2024 стане матч олімпійської збірної України з футболу проти Іраку – він відбудеться 24 липня о 20:00.
 
Церемонія відкриття Олімпіади запланована на 26 липня, а триватимуть змагання – з 27 липня до 11 серпня. Паралімпійські ігри розпочнуться 28 серпня і триватимуть до 8 вересня.

Олімпіада та Паралімпіада на Суспільному: де дивитися трансляції змагань

Уже відома інформація про план показу Олімпіади та Паралімпіади

  • Кількість годин прямого ефіру: не менше 200 годин під час Олімпіади, не менше 100 годин під час Паралімпіади.
  • На сайті Суспільне Спорт будуть доступні чотири додаткові потоки трансляції змагань Олімпіади-2024 з українським коментатором, що буде розширювати кількість контенту на телеканалах.
  • Щоденно будуть виходити інформаційно-аналітичні студії про Олімпійські та Паралімпійські ігри 2024 року. Також на Youtube-каналі щодня виходитиме дайджест головних подій змагального дня.

Пізніше буде оголошено склад коментаторів, а також журналістів та ведучих студій під час Олімпіади та Паралімпіади 2024 року.

«Кожна подія світового масштабу для нас є майданчиком для нагадування про Україну. Наші спортсмени є не тільки символом української боротьби, а й спортивними амбасадорами нашої країни на Олімпіадах. Ми боремось на всіх рівнях і доводимо світу своє право на існування, на перемогу. Тож давайте разом із Суспільним підтримувати наших спортсменів і пам’ятати, якою ціною дається кожна перемога», — зазначив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

Нагадаємо, Україна лише в травні оголосила, що братиме участь в Олімпіаді та Параолімпіаді 2024 року. До останнього в Україні не виключали можливості бойкоту Олімпіади через допуск на Ігри атлетів з російськими та білоруськими паспортами у «нейтральному статусі». При цьому у квітні очільник НОК України Вадим Гутцайт окреслив правила поводження спортсменів з "нейтральними» атлетами на Іграх. Серед них — не тиснути руку, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.