Суспільне взяло участь у міжнародній конференції про інтелектуальну власність

Суспільне взяло участь у міжнародній конференції про інтелектуальну власність

7 жов. 2019

5–6 жовтня відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні та Європейському Союзі» на Закарпатті. До події долучилися менеджер UA: ЗАКАРПАТТЯ Мирослав Поляковський та юрист Закарпатської філії UA: Суспільне мовлення Василь Стойка.

Цьогоріч на конференції доповідали фахівці з різних міст України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Словенії, Молдови й Білорусі — представники національної поліції, судді, адвокати, викладачі, студенти вишів та підприємці. Подія відбувається втретє. Щороку учасники обговорюють актуальні проблеми сфери інтелектуальної власності й разом шукають їхнє рішення.

«Мета таких зустрічей  системне виявлення та обговорення проблем інтелектуальної власності в Україні і Європейському Союзі задля гармонізації законодавства. Конференція охоплює два напрями. Перший  теоретико-правові аспекти регулювання права інтелектуальної власності: проблеми й шляхи їхнього вирішення. Другий  правовий механізм реалізації права інтелектуальної власності: реалії та перспективи», — зазначив представник організаційного комітету, доцент кафедри цивільного права та процесу Ужгородського національного університету, кандидат юридичних наук Степан Литвин.

За словами менеджера UA: ЗАКАРПАТТЯ Мирослава Поляковського, його команді важливо знати про законодавчі зміни, адже Суспільний мовник ретельно стежить за дотриманням авторського права.

«Для Суспільного інтелектуальна власність  це площина, у якій ми працюємо: радіо- й телепередачі, звукозапис, робота творців у різних жанрах, — каже Мирослав Поляковський. — Цього разу ми запропонували учасниками обговорити випадок, коли в ефірі одного із центральних комерційних телеканалів України показали відеоматеріал філії Суспільного без будь-якої на те згоди».

Як зазначив менеджер UA: ЗАКАРПАТТЯ, частиною позапленарної дискусії конференції стало обговорення зростання прихильників руху за скасування авторських прав і патентів.

«Критики вважають, що право першої реєстрації чи опублікування нехтує факт, що та сама ідея може виникнути в кількох різних людей одночасно», — деталізував Мирослав Поляковський.

За результатами роботи цьогорічної Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні та Європейському Союзі» опублікують низку статей у юридичних виданнях, а напрацювання скерують до профільного комітету Верховної Ради України. 

Нагадаємо, про свободу слова, стандарти журналістики та відповідальність медіа говорили на міжнародній конференції «Як домовитися з минулим? Пам’ять у світі постправди» за участі представників Суспільного.