На Закарпатті стартував весняний призов до війська: скільки юнаків отримають повістку

18:03, 4 кві. 2019
 
На Закарпатті стартував весняний призов до війська: скільки юнаків отримають повістку

455 закарпатців мають відправити на строкову військову службу під час весняного призову на Закарпатті. Про це у програмі “Тема дня” на UA: ЗАКАРПАТТЯ повідомив заступник військового комісара Закарпатського ОВК, начальник відділу комплектування та призову Юрій Величканич.

Юнаків призиватимуть до лав Збройних Сил України, Національної гвардії та військових частин Державної прикордонної служби і Державної спеціальної служби транспорту. “До всіх військових формувань, крім Нацгвардії, юнаки будуть призиватися до навчальних центрів, де будуть проходити навчання і отримувати військово-облікові спеціальності протягом 3 місяців. По завершенню навчання вони будуть відправлятися до військових частин по всій території України крім зони проведення ООС”, — каже Юрій Величканич.

Навчальні центри для Збройних Сил розміщені у Десні, Чернігівської області, у Старичах Львівської області, у Житомирі. Для Державної спеціальної служби транспорту навчальний центр — в Чернігові. Після завершення навчання строковики повернуться на Закарпаття у м. Чоп, де дислокується їхня військова частина.

Навчальні центри  Державної прикордонної служби в Оршанці Черкаської області та Великих мостах Львівської області. Після завершення навчання, юнаків скерують у загони на державний кордон по всій Україні.

За словами Юрія Величканича, серед найпопулярніших спеціальностей закарпатських призовників — спецназ. Найчастіше закарпатці проходять строкову військову службу в центральній Україні у Збройних військах України. Загалом, строковик отримує від 370-ти до 450-ти гривень у зв’язку з тим, що він на повному державному забезпеченні. Контрактник отримує зарплату від 10 тисяч гривень. Перший контракт складає 3 роки.

Серед основних причин ухилення від строкової військової служби на Закарпатті, Юрій Величканич називає заробітчанство: «Тоді, коли відбуваються призов, на цей момент, більшість юнаків призовного віку перебувають на заробітках».

Більше інформації у повному відео програми «Тема дня» на UA: ЗАКАРПАТТЯ.