Лекцію про булінг провели в Ужгородській класичній гімназії

19:05, 18 вер. 2019
 
Лекцію про булінг провели в Ужгородській класичній гімназії

Лекцію про булінг – цькування та навмисне насильство – провели сьогодні в Ужгородській класичній гімназії. Приурочили її до Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Про це сказала інспекторка відділу зв’язків із громадськістю управління Патрульної Поліції на Закарпатті Ольга Мартин.

Розпочалася лекція з протидії булінгу з показу відео про цькування у школах. Після перегляду діти розповіли про випадки, коли ставали жертвами, аби свідками булінгу.

ЕМІЛІЯ ПАЛЦУЛИЧ, учениця 5-го класу

- Вразило відео, яке нам показували, нам показали правду, більшість дітей так відносяться, і мене це вражає, наскільки треба, наскільки треба мати негативний характер, негативну поведінку, людина ж нічого їм не зробила, а вони так до неї відносяться.

АРСЕНІЙ КАРБОВАНЕЦЬ, учень 5-го класу

- На цьому уроці я дізнався, що не можна буллінгом займатися,  і якщо ти є спостерігачем, то треба допомогти тому, кого кривдять.

Лекцію про протидію булінгу повели для учнів п’ятих класів, тобто дітей віком 10-11 років,  адже, за словами заступниці директора Ужгородської класичної гімназії Світлани Дудко, саме у цьому віці, діти можуть проявляти агресію та свої переваги, фізичні, чи психологічні, над ровесниками.

СВІТЛАНА ДУДКО, заступниця директора класичної гімназії

- Діти провокують, діти пробують, десь придумають якесь прізвисько, чи ще щось, ну і дитина плаче,  однозначно, що ми це все бачимо, якщо не бачимо, то дізнаємося, але все одно дізнаємося, про такі факти, і все одно спрямовуємо в нормальне русло. маленькі діти прийшли, різні бесіди, розмови, психолог, батьки, все разом в комплексі дасть можливість нам уникнути агресивних випадків.

Інспекторка відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції на Закарпатті Ольга Мартин розповіла, лекції з протидії булінгу проведуть у всіх школах Ужгорода та Мукачева. 

ОЛЬГА МАРТИН, інспекторка управління патрульної поліції на закарпатті

- Ми стараємося проводити такі лекції, які їх зацікавлюють. ми проводимо бесіди і залучаємо не лише школярів, ми приходимо і на батьківські збори. тому що я з ними знаходжуся годину, а батьки частіше, щоб вони спілкувалися з дітьми і дивилися в їхній телефон.

За словами Ольги Мартин, якщо батьки помітили зміни у поведінці, або настрої дитини, аби уникнути булінгу в школі, потрібно звернутися до  патрульної поліції Закарпаття.