Собаки на території школи

17:46, 2 жов. 2019
 
Собаки на території школи

На подвір’ї 12 школи в Ужгороді, де гуляють учні молодших класів, мешканці міста вигулюють своїх собак. Розповіла сьогодні директорка школи Ярина Харіна.

На шкільному подвір’ї 12-ої школи вранці ужгородці вигулюють собак, після обіду тут гуляють учні групи продовженого дня, розповіла мама третьокласника Наталія.

НАТАЛІЯ, ужгородка

- Тут гуляють дітки перших четвертих класів, на групі, а в цей же час тут гуляють собачники, вигулюють собак, ввечері вигулюють собак, і потім діти по цим продуктам життєдіяльності гуляють, вони тут пригають, кувиркаються, тут собак вичісують. і при мені минулого року в клас забіг собака. через цих собак, і через собачників я не можу, ми тут поряд живемо. я не можу сина самого пустити в школу, бо він собак боїться. мені приходиться його забирати зі школи, відводити в школу.

П’ятикласниця Вікторія Міськова розповідає, що собака з двору забіг до них у клас.  

ВІКТОРІЯ МІСЬКОВА, п’ятикласниця 

- До нас, на наш поверх прибігла собака вона ричала на наших однокласників, гавкала, хтось встиг втекти, і потім її вивели.

Директорка школи Ярина Харіна каже, що вигулюють собак на їхньому дворі та безперешкодно забігають безпритульні тварини, через відсутність огорожі.

ЯРИНА ХАРІНА, директорка ужгородської школи № 12

- Я особисто була свідком, три заступники директора, стояли на вхідних дверях, робили зауваження, просили зачинити двері, але ніхто на це не реагував. приводять їх вигулювати на територію школи не задумуючись над тим, що на наступний день дітки вийдуть гуляти на групу продовженого дня і перепрошую, можуть вступити у будь-які фекалії собачі.»

За словами Ярини Харіної, вони звернуться до органів влади – управління освіти, аби їм виділили кошти на встановлення огорожі.