Ярмарок «Золота осінь» розпочався в Ужгороді

18:12, 11 жов. 2019
 
Ярмарок «Золота осінь» розпочався в Ужгороді

Ярмарок «Золота осінь» розпочався на вулиці Толстого в Ужгороді. Свою сільськогосподарську продукцію представляють більше двохсот підприємців із Закарпаття та інших областей України,  повідомив керівник Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо. 

Ольга Фоміна продає овочі на ярмарку «Золота осінь» шостий рік поспіль.

ОЛЬГА ФОМІНА, продає овочі на ярмарку

- Люди беруть картошку, цибулю на зиму, квашену капусту на ресилювання, то есть беруть всьо, беруть по чучуть. ціни чучуть виросли у цьому році, масово не беруть, але беруть по чучуть, каждий мішочок бере.

ІРИНА ПАВЛИШИНЕЦЬ, покупчиня

- А от я вже купила 2 мішка картоплі і цю цибулю. ціни кусючі, по 13 гривень кілограм картоплі, так що... але що робити.

Окрім овочів, на ярмарку «Золота осінь» продають м’ясні вироби. Продукти власного виробництва привезла в Ужгород Наталія ТУріна з села МакАрьово, Мукачівського району.

НАТАЛІЯ ТУРІНА, продавчиня

- Ми ріжемо домашні свині, продаємо, робимо з них товар. коптимо, ковбаски робимо.. все свіже, сьогоднішнє. і солонинка, і шовдарики, і колбаса. сама роблю, лиш чоловік коптить.

А це Василь Фолучко з Мукачева пропонує купити курей різних порід.

ВАСИЛЬ ФОЛУЧКО, підприємець

- Є чисто яїчні породи і чисто м’ясні породи. є порода хайлайн, є ребро, є хайсекс, є чеський домінант. десь 5-6 видів є курей.

На ярмарку в Ужгороді можна купити також вино, рибу, мед та сир.

МАРІЯ ПАНТЕЛЮК, продає сири

- Копчений на дровах, з орішками, зі спеціями спеціально для сира. мацарела гуцульська, коники з сира, бринза.

Ярмарок «Золота осінь» триватиме в Ужгороді до 13 жовтня.