Творці документальної стрічки «Олесь Гончар. Записки з полону» повернулися зі зйомок у Словаччині

19:25, 12 жов. 2019
 
Творці документальної стрічки «Олесь Гончар. Записки з полону» повернулися зі зйомок у Словаччині

Творці документального кінопроєкту під назвою «Олесь Гончар. Записки з полону» повернулися сьогодні зі зйомок у Словаччині, розповів режисер Андрій Михайлик. За його словами, у фільмі вони хочуть показати та розповісти про маловідомі факти з життя Олеся Гончара.

 Це кадри з тикера документального фільму про українського письменника  Олеся Гончара. Над створенням кінопроєкту почали працювати більше двох місяців тому, каже сценарист Сергій Тримбач.

СЕРГІЙ ТРИМБАЧ, сценарист

- Олесь Гончар - одне з найвідоміших імен в українській літературі, ставлення до нього в роки української незалежності, тому що вважається що він був один із стовпів радянської системи, комуністичної ідеології і тому подібне, на нього з 90-х років обрушилися всякі звинувачення. Тінь кинули доволі густу. Насправді, все набагато складніше і про це наш фільм.

Зйомки фільму відбулися у Дніпрі та на Полтавщині. Творці кінопроєкту поспілкувалися з дружиною Гончара, Валентиною Данилівною. До Словаччини поїхали, аби познімати місця, де був український письменник та про які писав у своїх творах. Розповідає режисер Андрій Михайлик.

АНДРІЙ МИХАЙЛИК, режисер

- Ми були в долині смерті або як словаки називають ідолі смерті, коли досліджували цю тему. Подумали над тим, що в романі «Прапороносці» місце, де загинула героїня роману, Шура Ясногорська, називається Долина червоних маків. і виникла така версія, що долина смерті, як її зараз називають, де 2 місяці тривали страшні бої, то якраз є та Долина червоних маків…

Робота над документальним кінопроєктом «Олесь Гончар. Записки з полону» продовжується. Завершити її  творці планують наступного року.